Hírek

Hellboy reboot: alig egy év múlva érkezik!

Ron Pearlman mint Hellboy (2004)

2019 januárjában érkezik a Hellboy filmuniverzum rebootja, ám Guillermo del Toro és Ron Pearlman nélkül.

A Lionsgate és a Summit Entertainment 2019. január 11-ét jelölte ki az új Hellboy film premierdátumának – írja a The Hollywood Reporter. A címszereplő féllényt David Harbour alakítja (Stranger Things), a rendező Neil Marshall (The Descent, Trónok harca).

A főgonoszt Milla Jovovich játssza. Ian McShane (American Gods) lesz a címszereplő Hellboy professzor nevelőapja.

Az új Hellboy-film munkacíme egyelőre Hellboy: Rise of the Blood Queen (kb. „Hellboy: A vérkirálynő felemelkedése”). A forgatókönyvben a Hellboy-univerzum megalkotója, Mike Mignola is részt vesz. Mignola szerint a filmet „R-rating” alkotásnak, azaz (itthon) valószínűleg

18 éven felülieknek készítik

– írtuk korábban.

Bár Hellboy karakterét – az embereket segítő démont – Mignola teremtette meg egy független képregényben, végül Guillermo del Toro fantáziadús filmje nyomán vált igazán ismertté 2004-ben. Del Toro a modern fantasy egyik egyedi (és roppant szórakozható, számtalanszor újranézhető) darabját teremtette meg. A film box office siker lett (kb. 100 millió dollár összbevétel 60 millió dollár költség mellett), ám folytatását, a 2008-as Hellboy II – Az Aranyhadsereget lemosta a pályáról a mindössze hat nappal utána bemutatott Nolan-Batman-film, A sötét lovag (és egyébként is észrevehetően gyengébben sikerült az első résznél).

Ezúttal sem del Toro, sem a karaktert emlékezetesen megformáló Ron Pearlman nem érintett az újraalkotásban. A filmek del Toróhoz méltó kiemelkedő minősége miatt mindig is megmaradt egy szűkebb rajongótábor körülöttük; a harmadik filmhez del Toro nagyobb költségvetést akart, ám a tárgyalásokba bevont stúdiók kelletlennek bizonyultak, és végül úgy döntöttek: egy reboot a rendező nélkül járhatóbb út lehet – írta meg korábban a The Hollywood Reporter. Ez egyben azt is jelzi, hogy egészen más stílusú és kánonjában is különböző film készül majd.

A film már egy botrányt is magáénak tudhat: egy a képregényben ázsiai szereplő kifehérítése miatt tört ki egy whitewashing-skandalum még augusztusban.

Idehaza a Cartaphilus 2010-ben kezdte kiadni a képregényt. A piros ördögfióka kalandjai végül három kötetben láttak napvilágot: a 2010-es kiadású A pusztítás magja és az Ördögöt a falra egy-egy történetet beszél el, míg a 2011-ben megjelentetett A leláncolt koporsó és más mesék több sztorit tálal az olvasó elé – írtuk kritikánkban.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com