Hírek

Henry Cavill lesz az új Hegylakó

Csak egy maradhat, és az jelen esetben Henry Cavill. A Hegylakó rebootját már évek óta rebesgetik, de most már főszereplő és rendező is társult a projekthez.

A Deadline szerint a Lionsgate háza táján készül az 1986-os fantasy akciófilm, a Hegylakó feldolgozása. Az eredeti Christopher Lambert karrierjének egyik legnagyobb dobása, mellette még a mentort alakító Sean Connery, az ellenfelet alakító Clancy Brown, de még a filmzenét szerző Queen is emlékezeteset alkotott. A halhatatlan harcosok évszázadokig tartó viaskodásáról szóló történet főszereplője Connor MacLeod, a skót férfi, akinek mesterét megöli az orosz mészáros, Kurgan. Bosszúja azonban csak évszázadokkal később éri utol a főgonoszt. A franchise a sikerfilm után több folytatást és sorozatot is megélt, így nem volt kérdés, hogy erre a brandre egyszer még lecsapnak.

Arról nem szól a fáma egyelőre, hogy komplett újragondolást kapunk, vagy egy remake-re szerződtek a Lionsgate-nél. Mindenesetre a főszerepben azt a Henry Cavillt láthatjuk, aki nem rég maga mögött hagyta Superman köpönyegét, és jelenleg Ríviai Geraltként tündököl a Vaják című sorozatban.

A rendező pedig a John Wick-filmek atyja, Chad Stahelski lesz,

aki párhuzamosan a Ghost of Tsushima című PlayStation-játék adaptációjáért is felel. A karddal hadonászós akciófilmek tehát új pápát avatnak.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés