Hírek

Henry Cavill visszatérhet Supermanként

Henry Cavill egy készülőben lévő új DC Comics filmben vállalhatja ismét Superman szerepét.

Henry Cavill már háromszor játszotta Superman / Clark Kent karakterét a DC Comics filmjeiben: először Az acélember című eredettörténetben, aztán a Batman v. Superman és Az igazság ligája című filmekben. Bár a DC univerzuma, és vele együtt Superman újkori mozis karaktere eddig nem tudott felnőni a Marvel filmekhez és például Robert Downey Junior elismertségéhez (és ez a finom megfogalmazás, képregényrajongók ennél sokkal keményebb véleményt szoktak formálni), ilyen előzmények után a karakter minden új lehetséges megjelenése izgalomra ad okot a filmes világban.

Most úgy értesült a Variety, hogy Cavill legalább cameo szerepeket kap a DC valamelyik közelgő filmjében: az Aquaman 2-ben, Az öngyilkos osztagban vagy a The Batmanben. Azonban Az igazság ligája új, Zack Snyder-féle rendezői változatához nem játszik el új jeleneteket – írja a lap.

Cavill azonban bizakodó – írtuk nemrég. „A palást a szekrényben van. Még mindig az enyém. Nem fogok megülni csendben, a sötétben, mialatt mindenféle dolgok zajlanak; nem adtam fel a szerepet” – mondta a színész. – „Még sokat adhatok Supermannek. Sok történet van még hátra. Valódi mélységek a karakter számára, amelyekbe nem is kellett volna betekintenem. Szeretném tükrözni a képregényeket, ez fontos nekem. Supermannek még sokkal tartozunk. Az állás jelenleg: Majd meglátjátok.”

Cavill legutóbbi nagy filmje a Mission:Impossible sorozat utolsó része volt Tom Cruise mellett, valamint övé volt a Witcher sorozat sok dicséretet kiváltó főszerepe.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya