Hírek

Máris új szerepet kapott Henry Cavill

A színész a Warhammer 40,000 című, társasjátékon alapuló sorozat főszerepét kapta meg az Amazonnál.

Alig egy nappal azután, hogy kiderült, Henry Cavill nem tér vissza Supermanként, új szerepben köszönthetjük a színészt. Mint mi is hírt adtunk róla, a DC stúdió új vezetői, James Gunn és Peter Safran új irányt adnak Superman történetének, amely így Cavill nélkül folytatódik. Eközben viszont az Amazon éppen most szerzi meg a népszerű sci-fi fantasy hadijáték, a Warhammer 40.000 sorozatadaptációjának jogait, amelynek a főszereplője és executive producere Henry Cavill lesz – tudta meg a Hollywood Reporter.

A sorozathoz egyelőre nem rendeltek írót vagy showrunnert, de a Vertigo Entertainment látja el a produceri feladatokat.

A Warhammer a Dungeons & Dragonshoz hasonlít – a játékban kockák is szerepet kapnak -, de bonyolult miniatűr figurákat is tartalmaz, amelyeket a játékosok elhelyezhetnek és mozgathatnak egy felépített csatatéren vagy világban. A Games Workshop az 1980-as években készített miniatúrákat a D&D-hez, majd 1987-ben dobta piacra ezt a játékot. A Warhammer a világ legnépszerűbb miniatűr hadijátékává nőtte ki magát, és számos utánzatot szült.

A játék 40 000 évvel később, a jövőben játszódik, egy nagyon sötét világban. Az emberi civilizáció megállt a fejlődésben, és véget nem érő háborúban áll az idegenekkel és mágikus lényekkel, az istenek és démonok pedig egy teológiai osztályrendszerbe tagozódnak be.

A militarista emberek alkotják az Emberek Birodalmát. A csontvázszerű androidok faját Necron néven ismerik; van egy Aeldari néven ismert elf faj, valamint az orkok; a Tyranidok csúnya idegenek; a T’au pedig egy kék bőrű idegen faj, amely némi reményt nyújthat.

Cavill köztudottan Warhammer-rajongó, figurákat is fest. Mivel a projekt még nagyon korai stádiumban van – az Amazon még nem zárta le az üzletet –, ez biztosan nem a következő szereplése lesz Cavillnek, aki nemrég jelentette be, hogy kilép a Netflix Vaják című sorozatának főszerepéből.

Az biztos, hogy ez egy ambiciózus lépés az Amazontól, az eredmény pedig epikus léptékű sorozat lehet, amely a sci-fi és a fantasy nagy műfaji elemeit, valamint számos emberi és nem emberi karaktert hoz össze.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!