Hírek

Meryl Streep narrálja a világbékét – Here We Are előzetes

Az Apple TV+ egy népszerű gyerekkönyvet adaptál sorozattá. A Here We Are: Notes for Living on Planet Earth első képsorai bájos és szelíd alkotásról árulkodnak, amiből a gyerekek mellett a felnőttek is tanulhatnak.

Meryl Streep, Chris O’Dowd, Ruth Negga és Jacob Tremblay nevei fémjelzik az Apple TV+ hamarosan érkező szériáját. A viszontagságos időkben pedig úgy tűnik, egy ilyen történet jótékony hatással lehet az emberek lelkére.

Talán épp a legjobbkor érkezik a Here We Are, mely egy optimista és visszafogott hangnemet üt meg, már az előzetesében is.

Oliver Jeffers bestsellernek számító, díjnyertes gyerekkönyvéből készült a széria, mely hallatlan népszerűségre tett szert a gyermekeknél és a szülőknél. És, hogy ez minek volt köszönhető? Jeffers saját fiáról mintázta történetének főszereplőjét, akit szülei avatnak be a Föld bolygó apró csodáiba. A könyvet sokan méltatták amiatt, mert kiválóan egyszerűsített kisebbek számára nehezebben értelmezhető, komplex ideákat. Útmutató jellege így világos volt, de nem lebutított.

Az előzetes alapján a sorozat hűen követi ezt a szemléletet. Chris O’Dowd és Ruth Negga adják a szülők hangját, Jacob Tremblay a gyermeket szólaltatja meg, Meryl Streep pedig a narrátor szerepét tölti be. Nyugodt előadásmódjuk és hangnemük pedig arra enged következtetni, hogy a Here We Are nem a mai trendeknek akar megfelelni, inkább egy örök érvényű példázattá válna. A bolygó szeretetének, embertársainkkal való törődésnek hirdetése pedig olyan lecke, melyből sokan ismétlésre szorulnak.

A Here We Are: Notes for Living on Planet Earth április 17-től válik elérhetővé a szolgáltatón.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com