Hírek

Meryl Streep narrálja a világbékét – Here We Are előzetes

Az Apple TV+ egy népszerű gyerekkönyvet adaptál sorozattá. A Here We Are: Notes for Living on Planet Earth első képsorai bájos és szelíd alkotásról árulkodnak, amiből a gyerekek mellett a felnőttek is tanulhatnak.

Meryl Streep, Chris O’Dowd, Ruth Negga és Jacob Tremblay nevei fémjelzik az Apple TV+ hamarosan érkező szériáját. A viszontagságos időkben pedig úgy tűnik, egy ilyen történet jótékony hatással lehet az emberek lelkére.

Talán épp a legjobbkor érkezik a Here We Are, mely egy optimista és visszafogott hangnemet üt meg, már az előzetesében is.

Oliver Jeffers bestsellernek számító, díjnyertes gyerekkönyvéből készült a széria, mely hallatlan népszerűségre tett szert a gyermekeknél és a szülőknél. És, hogy ez minek volt köszönhető? Jeffers saját fiáról mintázta történetének főszereplőjét, akit szülei avatnak be a Föld bolygó apró csodáiba. A könyvet sokan méltatták amiatt, mert kiválóan egyszerűsített kisebbek számára nehezebben értelmezhető, komplex ideákat. Útmutató jellege így világos volt, de nem lebutított.

Az előzetes alapján a sorozat hűen követi ezt a szemléletet. Chris O’Dowd és Ruth Negga adják a szülők hangját, Jacob Tremblay a gyermeket szólaltatja meg, Meryl Streep pedig a narrátor szerepét tölti be. Nyugodt előadásmódjuk és hangnemük pedig arra enged következtetni, hogy a Here We Are nem a mai trendeknek akar megfelelni, inkább egy örök érvényű példázattá válna. A bolygó szeretetének, embertársainkkal való törődésnek hirdetése pedig olyan lecke, melyből sokan ismétlésre szorulnak.

A Here We Are: Notes for Living on Planet Earth április 17-től válik elérhetővé a szolgáltatón.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya