Hírek

Hétfőn kezdődik a Ray Donovan második évada

Ray Donovan (Liev Schreiber)

Ray Donovan (Liev Schreiber)A közönség és a szakma körében is sikert aratott a gazdagok és híresek világában játszódó sorozat. Ennek megfelelően Ray Donovan természetesen visszatér, és a második évadban tovább takarítja Los Angeles hatalmasságainak szennyesét. Miközben nincs olyan probléma, melyet ne tudna megoldani, a családját érintő bajokkal változatlanul nehezen boldogul. A második évad epizódjai hétfő esténként láthatóak az HBO-n.


Ray Donovan rendhagyó figurája Ann Biderman forgatókönyvíró-producer fejében született meg. A fickó a bűn és a törvény határán dolgozik: Los Angeles hatalmasságainak szennyesét takarítja, nehogy véletlenül a dutyiban kössenek ki. Ray minden problémát hatékonyan kezel, kivéve, amik a családját érintik. Az egyik testvérét a pap meggyalázta, a másik bokszolóként Parkinson-kóros lett, a húga pedig öngyilkos. A feleségével, Abbyvel két gyermeket nevelnek. A legnagyobb problémája azonban az apja, ha emlékeznek, a bonyodalmak attól kezdve szaporodtak meg, hogy az öregét kiengedték a sittről.

A második évadban folytatódnak a Mickey-vel kapcsolatos nehézségek, a Sully Sullivan-ügy után az öreg Mexikóban kötött ki. A gyilkosság a média érdeklődését is felkelteti, és egy újságírónő nyomozni kezd utána. Ugyanakkor Ray lányával, Bridgettel is gond van, amikor nehézségek merülnek fel a továbbtanulásával kapcsolatban, míg Conornak a születésnapjáról feledkeznek meg a szülők. És természetesen eközben Raynek újabb megbízásokat is teljesítenie kell.

Ray Donovan megformálásához nem kisebb színésznagyságot, mint Liev Schreibert sikerült megnyerni az alkotóknak. A hollywoodi nagyágyú (A mandzsúriai jelölt, EllenállókSalt ügynök) becserkészése már azért is nagy szó, mert ritkán vállal tévés feladatot. Mellette olyan nagyágyúk erősítik a csapatot, mint Jon Voight és Steven Bauer.

A Ray Donovan című sorozat második évadának epizódjai szeptember 22-től, hétfő esténként láthatóak az HBO-n.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya