Hírek

Hiányzik valami jó kis horror élmény? A Fear Street filmek elhozzák a „rettegés nyarát” a Netflixre

1922-Netflix-Fear-Street
1922 (2017) - Netflix

Úgy tűnik a koronavírus sem hozta el a „rettegés nyarát”, de a Fear Street filmek elfogják jövő nyárra. Legalábbis a Netflixre.

A Deadline értesülései szerint a Netflix éppen lezárt egy nagyobb üzletet a Disneyvel, minek értelmében a Fear Street könyvek filmváltozatai a streamingóriás platformján lesznek elérhetőek. A trilógia 2021 nyarán debütál a Netflixen havi váltásban, ami a tartalomszolgáltató marketingterve szerint elhozza a „rettegés nyarát”.

A könyvsorozat R.L. Stine tollából már 1989 óta rémisztgeti a rajongókat és Leigh Janiak rendezőnek hála három történetet lassan film formájában is láthatunk. A filmek a Chernin Entertainment stúdiójában készülnek. A filmek producere Peter Chernin, aki A majmok bolygója filmek, Az aszfalt királyai és A számolás joga készületeit is felügyelte. A korábbi tervek szerint a Fear Street filmek a moziba is eljutottak volna a Fox (később Disney) jóvoltából, ráadásul az első idén nyáron. A pandémia azonban sok mindent megváltoztatott, így a producerek új lehetőségek után néztek.

A Fear Street története 1994-ben kezdődik, ahol egy csapat tinédzser egy sor rettenetes eseményt tapasztal Shadyside városkájában.

A csapat számára a legrosszabb hír az, hogy ez célponttá teszi őket. A filmek több idősíkban játszódnak majd, az egyik egyenesen az 1600-as években.

Leigh Janiak – aki korábban csak horrorfilmeket és sorozatokat készített, például a Sikoly széria két epizódját – rendezi a trilógia három részét. Az írócsapatot a rendezőn túl Phil Graziadei, Zak Olkewicz, Roberto Patino és Kate Trefry alkotják.

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya