Hírek

Hidegrázós előzetessel sokkol az év legjobban várt sci-fije, a Dűne 2.

Epikus csatákat és Frank Herbert könyvéhez méltó belső vívódást is tartogat bőven a Dűne második részének új előzetese, amelyben még mindig porba vész a híres homokféreg-lovaglás, de az is látszik, hogy Denis Villeneuve ismét kőkemény atmoszférával jeleníti majd meg az Arrakis világát.

Novemberben érkezik a mozikba a részben Magyarországon forgatott epikus sci-fi, a Dűne második felvonása. Frank Herbert korábban megfilmesíthetetlennek tartott darabjának első fele remek fogadtatásra talált mind a kritikusok, mind a rajongók körében, de az is látszott, hogy Villeneuve mindent beleadott abba, hogy a katartikus befejezést tartogató könyv a filmvásznon is képes legyen nagyot szólni.

A Dűne második részének – valójában csak az első epizód második felének – frissen kijött vadiúj előzetese számos kulcsmomentumot tartogat: Timothée Chalamet Paul Atreidesének el kell fogadtatnia magát a vad fremenek társadalmában, és közben nem felejtheti el a családi bosszúját sem. Eltűnt karakterek térnek vissza, Zendaya Chanija is egyre fontosabb szerephez jut, akárcsak Florence Pugh Irulanja is. A nagy ellenségnek számító Harkonnenek ereje teljükben vannak, mi több, Padisah császár és a félelmetes Sardaukar serege is mögöttük áll, így Paulnak fel kell kötnie a gatyáját, ha szeretne még labdába rúgni a kietlen vidéken.

A több mint 3 perces eposzi előzetes szépen mutatja be Paul belső vívódását

(hallgathat-e jövőbelátó képességére, elkerülheti-e a végzetét), az egyre inkább növekvő feszültséget, amit Harkonnenék titkos fegyvere, Feyd-Rautha jelenléte okoz, és azt is felvillantja, Paulnak milyen akadályokon kell keresztülgázolnia, ha vezetővé szeretne válni.

Egy biztos: mi már nagyon várjuk november elejét!

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com