Hírek

Újabb Oscar-díjas a Marson

Kép: Phys.org

A Netflix Away című sorozata néhány éven belül már a harmadik nagyszabású produkció lesz, ami a „Vörös bolygót” célozza meg.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Az Andy Weir bestsellere nyomán készült Mentőexpedíció, vagy ahogy általában hívjuk, A marsi 2015-ben Matt Damont küldte nagy kalandra a szomszédos bolygóra. A film anyagi sikere és számos díja – köztük hét Oscar-jelölés – után a szintén kirobbanó sikerrel zárt Apollo 13 alkotói, Ron Howard és Brian Glazer állt a National Geographic projektje, a Mars – Utunk a vörös bolygóra mögé. Az időközben már a második évadját is maga mögött tudó dokumentarista sorozat után a Hulu is felkért egy Oscar-díjast, hogy álljon a szintén az első Mars-expedíciót és annak hátterét vizsgáló sorozata mögé. Ez lett a Sean Penn főszereplésével bemutatott The First.

Akinek még ezután sem elég a Marsból, az örülhet, hisz a Netflix is beszállt a buliba az Away című sci-fi drámával,

melynek főszerepében a Fiúk nem sírnak és a Millió dolláros bébiért is Oscart-nyert Hilary Swank látható majd. A tízrészesre tervezett első évad Chris Jones, az Esquire magazinban megjelent cikkét veszi alapul, ami annyi csavart visz a sztoriba, hogy az úttörő jelentőségű utazás és a nagy kaland mellett az embert helyezi középpontjába. Így lecserélve az eredeti cikk férfi hősét, Hilary Swank nézhet majd szembe a ténnyel, hogy több mint egy évig nem láthatja a családját és el lesz szigetelve mindentől egy olyan helyen, ahol csak magára számíthat.

Hilary Swank A magban.

A sorozat vezető írója és showrunnere az Aaron Paul főszereplésével három évadot megélt The Path mögött is álló Jessica Goldberg lesz, aki olyan alkotótársakat kapott maga mellé, mint A majmok bolygója: Háborút is szépen levezénylő Matt Reeves vagy a tévés veteránnak számító, a Friday Night Lights – Tiszta szívvel fociért Emmy-díjjal kitüntetett Jason Katims. Az első rész rendezői székébe is sikerült találni egy nagy nevet Edward Zwick (Véres gyémánt, Az utolsó szamuráj) személyében, aki produceri teendőket is ellát majd a készülő sorozatnál, amely az alkotók szerint a remény és emberség története lesz majd. Egy nagyívű sztori arról, hogy együtt képesek vagyunk a lehetetlenre is.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés