Hírek

A Hulu nem kér Hillary Clintonból

A Hulu visszautasította a Hillary Clintonról szóló sorozat, a Rodham tervét. A projekt 2020-óta állt fejlesztés alatt a streaming-szolgáltatónál. A 20th Television mégis tovább házal az ötlettel most, hogy Claire Danes és Dakota Fanning is aláírtak a főszerepre – áll a Variety jelentésében.

A Rodham Sarah Treem író-producer adaptációja Curtis Sittenfeld regénye alapján. A sorozatváltozatban Danes és Fanning különböző életszakaszában játszhatják majd el a címszereplő First Lady-t. Az Emmy-díjra is jelölt Treem korábban olyan népszerű szériákon dolgozott, mint a Netflixes Kártyavár vagy a Showtime-on futó A viszony. A Rodham rendezését pedig a korábban kritikailag elismert mozifilmekkel (Az élet habzsolva jó, A turné vége, Szárazon) is bizonyító James Ponsoldt vállalta.

A 2020-as New York Times bestseller egy alternatív univerzumot tár az olvasók elé,

melyben Hillary Rodham Clinton ugyan találkozott és még randevúzott is Bill Clintonnal a Yale egyetem jogi karán, de a valósággal ellentétben sosem ment hozzá feleségül. Ebben az alternatív történelemben Hillary a Northwestern Egyetem professzorává küzdi fel magát, így indul 2016-ban az USA elnökválasztásán. A történetben számos való világból vett áthallás – mint Bill Clinton szexuális botrányai és Donald Trump politikai karrierje – kap fontos szerepet és keveredik a kitalált eseményekkel.

Elle Fanning következő projektje a The Girl from Plainville c. sorozat után Hillary Clinton eljátszása lehet.

Pár éve már készült televíziós feldolgozás Clinton életéről az FX gondozásában. Az American Crime Story: Impeachment ugyanakkor Bill Clinton szexbotrányára koncentrált, melyben az Edie Falco által megformált First Lady-nek csak mellékszerep jutott. A Rodham azonban már teljes egészében Hillary-re koncentrálna, ha sikerül támogatókra találnia.

A cikk a Filmtekercs.hu gyakornoki programjának keretében készült.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com