Hírek

Hírek a Disney háza tájáról – 21st Century Fox, vidámpark és Disney+

Disney

A Disney hamarosan tényleg felvásárolja a 21st Century Foxot, lassan nyílik 2 Star Wars-vidámpark, és az összes saját alkotás felkerül a Disney+ csatornára

Bob Iger Disney-főnök a hollywoodi filmvállalat részvényeseinek éves közgyűlésén arról beszélt, hogy a stúdió hamarosan nyélbe üti a 21st Century Fox felvásárlását. Arról is beszámolt, hogy nyáron megnyílik a Star Wars: Galaxy’s Edge elnevezésű vidámpark a Disney két szórakoztató parkjában, illetve hogy a Disney+ minden eddigi saját alkotást felrak majd a kínálatába.

Újabb nagy stúdió kerül tehát a Disney alá: hamarosan nyélbe ütik a 71,3 milliárd dolláros (20 101 milliárd forintos) tranzakciót, amelynek révén a 21st Century Fox is a vezető stúdióóriáshoz tartozik majd. A tranzakció már jó ideje az asztalon van, mostanra pedig úgy tűnik, a felek megállapodtak minden részletben, és hamarosan hivatalossá teszik a Fox bekebelezését. Iger megjegyezte, hogy a felvásárlás révén a Foxtól nemcsak jelentős mennyiségű produkció és programanyag kerül hozzájuk, hanem a menedzsment tapasztalt szakemberei is.

A tervek szerint megtartanak néhány 20th Century Foxhoz fűződő produkciót, elsősorban mozifilmeket. „Folytatjuk a filmek gyártását a Fox és a Fox Searchlight-branddel, és az FX neve is megmarad” – tette hozzá Iger.

Nem ez az egyetlen érdekesség azonban a Disney körül. A hatalmas attrakciónak számító vidámparkpáros, a Star Wars: Galaxy’s Edge május 31-én Anaheimben, augusztus 29-én pedig Orlandóban nyílik meg a közönség előtt.

Az új Star Wars-témájú látványosság messze a legnagyobb területet foglalja el, amit eddig építettek. A Galaxy’s Edge-en belül létrehozott The Star Wars: Rise of the Resistance című attrakciót a technológiailag legfejlettebb, legelragadóbb látványosságnak ígérnek, amelyet valaha a Disney-nél megálmodtak.

A Disney+ se maradt új információk nélkül: a készülő saját gyártású sorozatok mellett állítólag a stúdió történetének összes darabja felkerül majd a csatornára. A legkorábbi vagy éppen legkevésbé sikeres és elfeledett filmek is könnyen elérhetővé válnak a széles közönség számára.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

MTI

MTI

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya