Hírek

Hírnév, romantika, zene: életrajzi filmet kap Madonna

Madonna, 1987 (fotó: Wikipedia / Olavtenbroek)

Madonna-biopicet készít elő a Universal; a forgatókönyv tavaly első helyen szerepelt a legígéretesebbeket rangsoroló Black Listen.


Hirdetés

Blond Ambition, azaz „Szőke becsvágy” címmel készül a Universal stúdió berkein belül egy életrajzi film Madonnáról – írja a Variety. A stúdió Elyse Hollander azonos című színdarabjának jogait szerezte meg. A Blond Ambition forgatókönyvét tavaly a legígéretesebb, eddig meg nem valósult szkripteket listázó híres hollywoodi Black List első helyére szavazták az iparág vezetői.

Madonna Louise Ciccone a korai nyolcvanas évek New York-i zeneiparába tört be első albumával (Madonna). Az ehhez vezető rögös utat mutatja be a szkript; a hírnév első jeleit, a romantika és a nők elől elzárkózó zeneipar labirintusának nekivágó fiatal énekes-szerző korai éveit. Madonna 1978-ban hagyta ott Michigant New Yorkért: tánccal próbálkozott, de sikeresebbnek bizonyult az énekkel és a dalszerzéssel. Miután egy rockbandája nem váltotta be a reményeket, áttért a dance és a pop műfajokra. Első, haloványan sikeres dance számai után az 1983-as Madonna album robbantotta be a köztudatba a Holiday, a Borderline és Lucky Star című dalok révén; ezt követte az énekesnőt a szupersztárok körébe emelő Like a Virgin.

Hollander korábban Alejandro González Iñárritu asszisztenseként dolgozott, de ez az első forgatókönyve. A film egyik producere a háromszoros Oscar-jelölt Michael De Luca (MoneyballA közösségi hálóPhillips kapitány), mellette a RatPac valamint John Zaozirny dolgozik a filmen.

A projekt címe „Blond Ambition”, nem „Blonde Ambition” – emlékeztet a The Hollywood Reporter –; a Blonde Ambition, azaz Szédítően szőke egy  2007-es vígjáték címe volt.

Frissítés: (a szerk. 2017.04.26.)

Madonna úgy kommentálta Instagram oldalán a hírt: „Senki se tudja, mit tudok és mit láttam. Csak én mesélhetem el a saját történetemet.”

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés