Hírek

Hivatalos a Mad Max prequel, a Furiosa sztárgárdája

Mad Ma - A harag útja
Charlize Theron után egy fiatal, feltörekvő színésznő veszi át Furiosa szerepét

Előzményfilmet kap George Miller kiváló Mad Max filmje. A rendező kezei közül kerül majd ki a Furiosa is, amelyhez most már hivatalosan is csatlakozott három hollywoodi sztár – írja a Variety.

Öt éve már, hogy mozikba került a Mad Max: A harag útja, amelyet kollégánk kétórás autós üldözésként jellemzett a kritikájában. George Miller 6 Oscar-díjat és további 4 jelölést begyűjtő látványorgiája pedig megkapja a maga előzményfilmét: csak éppen nem Max, hanem Furiosa karakterével a főszerepben.

És noha korábbi híresztelések révén már felmerült Anya Taylor-Joy neve, mostanra hivatalos lett: a fiatal színésznő alakítja Furiosát a készülő filmben.

Taylor-Joyt legutóbb az Emma című kosztümös alkotásban és Az új mutánsokban láthattuk, de hetek kérdése és a Netflix sakkozós minisorozatában is feltűnik majd. Ő lesz ugyanis a The Queen’s Gambit főszereplője.

Állítólag egyébként Miller egy ideig abban gondolkodott, hogy a 2015-ös filmben szereplő Charlize Theront CGI segítségével megfiatalítja az új filmhez, később azonban lemondott az ötletről és inkább egy fiatalabb sztár után nézett.

Mad Max hét: Ahol a szépség véget ér, ott kezdődik a színészet? – Charlize Theron-portré

Taylor-Joy mellett egyébként másik két sztár is aláírt a készülő filmhez: Chris Hemsworth és Yahya Abdul-Mateen II is szerepel majd a Furiosában, amelyet ismét Miller rendez és ír Nick Lathouris közreműködésével.

A történetről egyelőre nem tudni semmit, de a Mad Max univerzumának vonalán haladva a környezet, a tempó és a díszlet-kosztüm világ nagyjából adott. Talán azt is megtudjuk, hogyan veszítette el fél karját a karakter.

Sajnos tervezett premierdátumról sem tudni, de valószínűleg jövőre vagy 2022 első felére mozikba kerülhet a Furiosa, ami szintén nem az „egyetlen folytatás” A harag útja kapcsán, hiszen érkezik egy Mad Max: The Wasteland című film is szintén Millertől.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.