Hírek

Hivatalos: folytatódik a Tőrbe ejtve!

Fenhetjük a késeinket: Daniel Craig visszatér Benoit Blanc szerepében a Tőrbe ejtve második részében – értesült a Variety.

Az Egyesült Államokban 2019-ben mutatták be, így ott az év legsikeresebb olyan filmje volt a Tőrbe ejtve, ami nem folytatás, nem remake, nem reboot, nem adaptáció, nem spinoff stb. A világszinten lassan 300 millió dolláros anyagi siker mellé ráadásul hatalmas kritikai és nézői elégedettség is társult, a filmet többek között Oscarra is jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában.

Persze Hollywood nem azt a tanulságot vonta le, hogy még több ilyen eredeti film kell, hanem ehelyett gyorsan meglovagolják a sikert, és már be is jelentették, hogy Benoit Blanc kalandjai folytatódnak.

A rendező-forgatókönyvíró Rian Johnson már korábban is utalt rá, hogy szívesen rendezne egy második részt a detektív kalandjairól.

A bevételek tükrében az is egyre biztosabb, hogy a folytatás több pénzből készülhet majd el, mint az első rész.

A Tőrbe ejtve anyagi sikere a John Wick 3-mal karöltve jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Lionsgate  az utóbbi idők egyik legjobb évét zárja le idén, bevétele 2019-ben csaknem 30%-kal emelkedett. Reméljük, azért eredeti történetekbe is belevágnak majd mindamellett, hogy a John Wick-sztorit is folytatják.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya