Hírek

Hivatalos: harmadik és egyben utolsó évadot kap Az Úr sötét anyagai

Lassan lezárul a trilógia: az HBO és a BBC közös fantasy sorozata, Az Úr sötét anyagai visszatér egy harmadik befejező évadra. Íme, amit tudni lehet a fináléról.

Még meg sem jelent Az úr sötét anyagai második évadának utolsó epizódja, máris a folytatásról hallani. A Variety megerősítette, hogy az HBO és a BBC zöld utat adott a harmadik évadnak, ami egyben az utolsó is lesz. A Philip Pullman regénytrilógiájából adaptált fantasy sorozat eddig hűségesen ragaszkodott az eredeti könyvekhez.

A borostyán látcső című fináléban tehát a könyv által ígért “minden világot megrengető, nagy végjátékot” várhatjuk.

A második évadban Lyra és dajmónja összetalálkozott a fiatal Will-lel, aki szintén az apja után kutat világokon át. Cittagazzében, egy maroknyi gyerek által lakott kihalt városban kereszteződnek útjaik. Nyomukba szegődik Mrs. Coulter, Lyra anyja, hogy megszerezze a titokzatos kést, amivel átjárót lehet nyitni az univerzumok között. Eközben Will apja után pedig egy texasi utazó, Lee Soresby is kajtat.

A fináléban visszatér két főhősünk, Lyra és Will és Lyra apja, Lord Asriel is.

Lord Asriel szembeszökő hiánya a második évadban a koronavírusnak volt köszönhető, ami megnehezítette a forgatást. Ezért is lett csak hét részes A titokzatos kés a tervezett nyolc helyett. Viszont a készülő harmadik évad bőven kínál majd alkalmat James McAvoynak, hogy bepótolja az elmaradást.

Jack Thorne, a sorozat készítője így kommentálta a hírt Twitteren:

“A borostyán látcső egy gyönyörű és egyben rémisztő könyv telis-tele csodával és bámulattal. Óriási megtiszteltetés elmesélni Az Úr sötét anyagai teljes történetét és befejezni ezt a trilógiát, és alig várjuk, hogy belekezdhessünk.”

A harmadik évad forgatása 2021 folyamán kezdődik meg a wales-i Cardiffban.

 

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com