Hírek

Hivatalos: jön a Szárnyas fejvadász és az Alien élőszereplős sorozat

Szárnyas fejvadász

Nem is akárhogy: maga Ridley Scott erősítette meg, hogy két, talán legikonikusabb filmje, a Szárnyas fejvadász és az Alien élőszereplős tévésorozat verziója is fejlesztés alatt ál.

Scott egy hétfői BBC interjúban, a House of Gucci kampánya alatt árulta el, hogy a Szárnyas fejvadászt tíz részesre tervezik. A fejlesztés már előrehaladott fázisban van, kész a pilot forgatókönyve és a teljes, tíz órásra tervezett széria vázlata. A rendező ugyanakkor azt is hozzátette, hogy  az Alien is „hasonló bánásmódban” részesül majd – tudosít a Variety.  Az első rész forgatókönyve ez esetben is elkészült, és összesen nyolc-tíz órás játékidővel számolnak.

A projekt híre 2020 decembere óta nyilvános, az Alien 40. évfordulója alkalmából árulta el Ridley Scott, hogy már készül a következő előzményfilm a franchise-hoz. Azóta azt is lehet tudni, az FX-nél készül Noah Hawley showrunnerrel. Az FX főnöke, John Landgraf tavaly a következőképpen  jellemezte az első földön játszodó Alien-sztorit: „az első film időtlen horrorja és a második megállás nélküli akciója ötvözésével ez egy ijesztően izgalmas utazás lesz, amely a székbe ragasztja a nézőt.”

Ellen Ripley (Sigourney Weaver) A végső megoldás: Halál c. filmben

A már-már franchise-zá terebélyesedő Szárnyas univerzum tehát még egy művel gazdagszik a tavalyi Blade Runner: Black Lotus című animációs sorozat után. És bár a folytatásokban nem, az előzményfilmekből igencsak kivette a részét a renndező. A 2012-es Prometheus és a 2017-es Alien: Covenant megosztó fogadtatása után nem hittük volna, hogy a rendező folytatni fogja a prequel filmek gyártását. De úgy tűnik, tévedtünk, a rendező rajongóinak legnagyobb örömére.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com