Hírek

Hivatalos: ők játszanak A Gyűrűk Ura sorozatban

Az Amazon nagyszabású Tolkien-adaptációjára ugyan még várni kell, A Gyűrűk Ura sorozat első évadának főbb szereplőinek névsora most már hivatalos – írja a Collider.

Amióta felmerült, hogy egy közel tökéletes trilógia, és egy jóval halványabb feldolgozást követően az Amazon kisképernyőre hozná Tolkien világát, szépen lassan csöpögnek a hírek a készülő sorozatról. Kiderült, hogy a másodkorban játszódik majd, pontosabban az, hogy egyenesen ki van mondva, hogy se az első, se a harmadkor könyvbéli történéseire nem igazán térhet ki a mű.

Ez persze nem feltétlen baj, hiszen ezzel garantált, hogy új anyagot kapnak a nézők. Ha azonban azt vesszük, hogy A Gyűrűk Ura sorozatot 5 évadosra tervezik, és olyan hírek is felröppentek korábban, hogy az első évad önmagában 20 epizódot számlál majd, akkor kicsit azért elmerengünk azon, hogy vajon mennyi önálló és friss történetszállal egészítik majd ki a meglévő anyagokat, hogy kitartson a szufla.

Gyakran visszafordulhattak volna, de nem tették – Összehasonlítottuk A hobbitot és A Gyűrűk Urát

Azt is jó ideje tudni, hogy az alkotópáros JD Payne és Patrick McKay mellett J.A. Bayona is leszerződött már a projetkhez, az első két epizódot biztosan ő rendezi majd. A félmillió dolláros büdzsével dolgozó sorozathoz pedig már casting hírek is érkeztek korábban: a Trónok harca Benjan Starkja, azaz Joseph Mawle jó ideje a legesélyesebb az egyik főgonoszi szerepre.

Most pedig az Amazon a teljes listával előállt, de legalább is a színészgárda legfontosabb egyedeivel. Íme az új Tolkien-sorozat legjelentősebb szereplőinek névsora:

Robert Aramayo: a Trónok harca fiatal Ned Starkját alakította a színész, de ismerős lehet a Mindhunter 2. évadából vagy a Harley és a Davidson fiúkból.

Owain Arthur: a színpadon is sokat játszó színészt a Baleseti sebész, A Confession vagy A palota című sorozatokban láthattuk.

Nazanin Boniadi: a Homeland, a Képmás, a Botrány és a Hotel Mumbai színésznőjére egyesek Barney Nora nevű barátnőjeként emlékezhetnek az Így jártam anyátokkalból.

Tom Budge: a Gloom, a Wrong Girl és a Gallipoli sorozatokban láthattuk korábban a színészt.

Morfydd Clark: a fiatal színésznőt éppen mostanában láthattuk a Drakula című sorozatban, illetve a Crawl címen futó krokodilos filmben még a nyáron.

Ismael Cruz Córdova: a Férjem védelmében, a Szezám utca, a Ray Donovan és a Berlini küldetés mellett Két királnyő és a Billy Lynn hosszú, félidei sétája című filmekben is láthattuk a színészt.

Ema Horvath: a szlovák származású színésznő 2017-ben bukkant fel a Lájkolj, ossz meg, kövess! című horrorban.

Markella Kavenagh: az ausztrál színésznőt a The Cry és a Picnic at Hanging Rock című sorozatokból ismerhetjük.

Tyroe Muhafidin: az egyik legfiatalabb szereplő A Gyűrűk Ura sorozattal kezdi meg a színészi pályafutását.

Sophia Nomvete: az eddig szinte kivételesen színpadon dolgozó színésznő is most kóstol először igazán bele a filmes világba.

Megan Richards: a 2018-as Wanderlust című brit drámában láthattuk a színésznőt egy kisebb szerepben.

Dylan Smith: a színészt az új A múmia, az Into the Badlands és az I Am the Night-ban láthattuk mostanában, noha Smith több, mint 20 éve a szakmában van már. Ezzel jóval idősebb is az eddig bejelentett gárda nagy részénél.

Charlie Vickers: a Medici című sorozatból lehet ismerős a színész.

Nagyon jól látni tehát, hogy az Amazon alkotása tényleg a fiatal generációra hagyatkozik és megpróbálnak kevésbé ismert nevekkel felépíteni valami újat. A sorozat nyitányának pontos premierdátuma egyébként még nincs; ha minden jól megy, a forgatás a következő hónapban kezdődik majd meg.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..