Hírek

Hivatalos: Robert Pattinson az új Batman, már premierdátum is van

Bár korábban is szinte biztosra vehettük, hogy Robert Pattinson bújik Batman bőrébe az új filmekben, mostanra hivatalos a dolog – írja a Variety.

Két hete érkeztek az első komolyabb hírek arról, hogy az új Batman-filmekben az Alkonyattal berobbanó, azóta pedig több ízben is bizonyító Pattinson kapja a főszerepet. És habár a világ nagy része készpénznek vette már akkor is a hírt, voltak, akik azért még nem kiáltották ki az eredményt. Egyesek szerint egy másik potenciális casting is esélyes volt, nevezetesen, hogy Nicolas Hault kapja az ikonikus szuperhős szerepét.

Mostanra azonban hivatalosan is megerősítették, hogy Pattinsont láthatjuk legközelebb fekete maszkban a menő kütyükkel. A Warner Bros. és DC Comics közös produkciójában Matt Reeves rendezi majd a színészt. Azt egyelőre nem tudni viszont, hogy pontosan hány filmről is beszélünk. A korábbi hírek ugyanis trilógiát emlegettek, egyes híroldalak azonban óvatosabban bánnak a számokkal, és azt állítják, hogy két alkotás van biztosan tervben.

A legelső közös darab előmunkálatait akár már idén nyáron megkezdhetik, míg a premierdátumot 2021. június 25-re tűzték ki.

Azt is tudjuk egy ideje, hogy az első alkotás egyelőre nem nyúl a képregények mélyére és nem halász elő eddig ismeretlen antagonistákat. Állítólag Macskanő és Pingvin szerepelnek majd a nemes egyszerűséggel The Batman címet viselő filmben.

A nemzetközi visszajelzések aránylag pozitívak voltak Pattinson választását illetően, hiszen a színész már ezer éve maga mögött hagyta a vámpíros tinivilágot. Legfrissebb filmje egy fekete-fehér drámai fantasy-horror, de még idén mozikba kerülhet egy életrajzi történelmi filmje is, a The King. Az, hogy egyébként hova is zsúfolja be a Batman-filmet a napirendjébe, kisebb talány, hiszen másik két alkotása jár az utómunkálatoknál, egyet éppen forgat, másik kettő pedig az előmunkálati stádiumban van.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya