Hírek

Hivatalos: Taika Waititi Star Wars filmet rendezhet!

taika waititi

A Jojo Nyuszi Oscar-díjas rendezője Star Wars mozifilm írására és rendezésére kapott felkérést. És mikor máskor tennének egy ilyen bejelentést, mint a Star Wars-napon?

A rajongók nemhiába várták, hogy ezen a – számukra – jeles napon, május 4-én valami nagy dolgot dobnak be a köztudatba a messzi-messzi galaxis háza tájáról. Taika Waititi hivatalosan is belép a Star Wars univerzumba. A Thor: Ragnarök és a Jojo Nyuszi direktora mozifilmmel fogja gyarapítani a franchise-t. A forgatókönyv megírásában alkotótársa az Oscar-díjas 1917 írója, Krysty Wilson-Cairns lesz.

Januárban a The Hollywood Reporter még eloszlatta azt a híresztelést, hogy a Lucasfilm tárgyalna Waititivel egy Csillagok háborúja projektről. Most viszont elsők között tették közzé a hírt. A StarWars hivatalos weboldalán bejelentett film bemutatásának dátumát még nem határozták meg, és egyelőre még címe sincsen a műnek.

Nem előzmény nélküli ez az együttműködés, hiszen Waititi rendezte a The Mandalorian első évadának záró epizódját. És az ő hangján szólalt meg az IG-11 típusú villámtüzelő droid is.

Az extravagáns filmes határidőnaplója most hosszú időre előre rendesen tele lehet, hisz továbbépíti a Marvel univerzumot begy új Thor-filmmel, és Next Goal Wins címmel egy botcsinálta focicsapatról forgat groteszkbe hajló komédiát Michael Fassbenderrel a főszerepben.

Jojo Nyuszi

Azt a hírt is megerősítették, hogy a Disney+-nak készül egy női főszereplős Star Wars-széria Lesley Headland produceri felügyeletével. A mai nap mérlegével igazán elégedettek lehetnek a rajongók, hiszen így már 4 sorozat (a The Mandalorian 2. évada, Obi-Wan eredetmeséje, Cassian Andor előzménytörténete) és egy új mozifilm érkezik hamarosan.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya