Hírek

Hivatalos: Timothée Chalamet lesz Willy Wonka

lady bird

Most már biztos, Timothée Chalamet lesz a címszereplője a Wonka című filmnek, ami a varázslatos csokigyár megszületésére koncentrál.

A korábbi hírek igaznak bizonyultak, a Warner Brothers Wonka című filmjében Timothée Chalamet fogja játszani a címszerpet – tudósít a Deadline. A karaktert Roald Dahl találta ki és először Gene Wilder formálta meg az 1971-es Willy Wonka és a csokoládégyárban. A Wonka viszont nem a klasszikus film remake-je lesz, hanem a fiatal gyártulajdonos életét követhetjük, ahogy megnyitja a világ leghíresebb csokigyárát.

A Szólíts a neveden és a Csodálatos fiú sztárja ráadásul egy teljesen új oldalát is megmutatja a filmben.

Timothée Chalamet ugyanis énekelni és táncolni is fog a Wonka zenés jeleneteiben.

Chalamet neve már jóval korábban felmerült, de egyeztetési problémák és a zenei betétekre való felkészülés miatt csak most vált biztossá, hogy ő lesz a legendás gyárigazgató.

A filmet Paul King rendezi saját forgatókönyvéből, amit Simon Farnaby, Simon Rich, Simon Stephenson, Jeff Nathanson és Steven Levenson közreműködésével írt.

Ez a harmadik alkalom, hogy a Warner hozzányúl a Wonka történethez. Dahl klasszikus gyermekregényét, az 1964-ben megjelent Charlie és a csokigyárat először 1971-ben adaptálták. Másodszorra Wonka kalapja Johnny Depp fejére került 2005-ben. A cselekmény részletei egyelőre ismeretlenek, de a film eredettörténete miatt Charlie Bucket nem fog szerepelni a filmben.

Chalamet 2019-ben szerepelt az Egy esős nap New Yorkban, az V. Henrik és a Kisasszonyok című filmekben is. A hektikus 2020-as év után idén pedig (talán) láthatjuk pályafutása eddigi legnagyobb filmjében, Denis Villeneuve Dűne adaptációjában. Hasonlóan a bemutatóra vár Wes Anderson The French Dispatch című filmje is, amiben szintén szerepel. Később a Don’t Look Up című vígjátékban is láthatjuk Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence mellett. Jelenleg a Bones & All horrort forgatja.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com