Hírek

Hobbithaton – Felolvasással jótékonykodott Andy Serkis

J.R.R. Tolkien A hobbit című fantasyregényének megszakítás nélküli felolvasásával 283 ezer font (113 millió forint) adományt gyűjtött Andy Serkis angol színész a Hobbithaton nevű internetes jótékonysági kampány keretében.

A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek egyik kulcsfontosságú karakterét, Gollamot alakító Serkis megszakítás nélkül,  11 óra alatt olvasta fel pénteken az 1937-ben megjelent regényt, az élő internetes közvetítésbe szerte a nagyvilágból 650 ezren hallgattak bele – adta hírül a BBC News.

Az 56 éves színész az NHS Charities Together és a Best Beginnings nevű jótékonysági szervezetek támogatására gyűjtött pénzt a performansszal,

a YouTube-on és Serkis Go Fund Me oldalán közvetített előadással, amelynek pontos részleteit is itt tette közzé.

A Hobbitathon péntek délelőtt vette kezdetét. A cél a 100 ezer font elérése volt. A hír megjelenése nyomán csütörtök délutánig már több mint 30 ezer font gyűlt össze.

Egy, a második világháború befejezésének 75. évfordulója alkalmából tartott kétperces csendtől és a WC-szünetektől eltekintve a színész nem szakította meg a felolvasást.

A Hobbithatonnal végül 283 ezer font (113 millió forint) adományt gyűjtött a színész.

Serkis idén februárban különdíjat vehetett át a brit filmszakmában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a BAFTA díjkiosztó ünnepségén Londonban.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com