Hírek

Hobbithaton – Felolvasással jótékonykodott Andy Serkis

J.R.R. Tolkien A hobbit című fantasyregényének megszakítás nélküli felolvasásával 283 ezer font (113 millió forint) adományt gyűjtött Andy Serkis angol színész a Hobbithaton nevű internetes jótékonysági kampány keretében.

A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek egyik kulcsfontosságú karakterét, Gollamot alakító Serkis megszakítás nélkül,  11 óra alatt olvasta fel pénteken az 1937-ben megjelent regényt, az élő internetes közvetítésbe szerte a nagyvilágból 650 ezren hallgattak bele – adta hírül a BBC News.

Az 56 éves színész az NHS Charities Together és a Best Beginnings nevű jótékonysági szervezetek támogatására gyűjtött pénzt a performansszal,

a YouTube-on és Serkis Go Fund Me oldalán közvetített előadással, amelynek pontos részleteit is itt tette közzé.

A Hobbitathon péntek délelőtt vette kezdetét. A cél a 100 ezer font elérése volt. A hír megjelenése nyomán csütörtök délutánig már több mint 30 ezer font gyűlt össze.

Egy, a második világháború befejezésének 75. évfordulója alkalmából tartott kétperces csendtől és a WC-szünetektől eltekintve a színész nem szakította meg a felolvasást.

A Hobbithatonnal végül 283 ezer font (113 millió forint) adományt gyűjtött a színész.

Serkis idén februárban különdíjat vehetett át a brit filmszakmában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a BAFTA díjkiosztó ünnepségén Londonban.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya