Hírek

Hobbs és Shaw veretlen maradt a pénztáraknál

Duplázott a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, de Tarantinónak sem kell szégyenkeznie a box office-nál.

A Halálos iramban-sorozat első spin-offja ismét az első helyen végzett Amerikában. A film még úgy is sikeresnek mondható, hogy közel sem hozza azokat a bevételeket, amiket Vin Dieselék törzsgárdája szállított az elmúlt két évben. A hetedik és nyolcadik film egyaránt milliárd dollár felett végzet, de Hobbs és Shaw sajnos kevésnek bizonyulnak az ilyen számok eléréséhez. A 200 millióba került film egyelőre 332-t szerzett világszerte: a siker nem kiugró, csupán stabil. Jelzi azt, hogy simán lehet mellékkarakterekre építeni külön filmet, főleg ha világsztárok játsszák őket.

Az oroszlánkirály

Az oroszlánkirály időközben ostromolja a világ tíz legnagyobb bevételű filmjének listáját. Jelenleg a tizenkettedik a sorban a Disney-remake, de valószínűleg kiüti onnan legalább a Fekete Párducot. Quentin Tarantino Volt egyszer egy… Hollywood című alkotására sem apadt túlságosan az érdeklődés.

Amerikában már 100 millió dollárt keresett, és csak most kezdődik a világkörüli útja.

Új belépőként megjelent a Dóra és az elveszett aranyváros, amit egy kicsiknek szóló rajzfilmből adaptáltak, és a kritikusok meglepően jó véleménnyel vannak róla. 17 milliós kezdésénél azonban jobban aratott a Lidérces mesék éjszakája című horror, mely 20-at hozott – ez köszönhető annak is, hogy PG-13 korhatára miatt fiatalok is bemehettek rá.

Volt egyszer egy… Hollywood

Rosszul nyitott viszont A bűn királynői című női rablósfilm (előzetes), melyben Melissa McCarthy, A szolgálólány meséjéből ismert Elisabeth Moss és az amerikaiak új komikuskedvence, Tiffany Haddish játszanak. Ilyen nevekkel egy ötmilliós kezdés szinte már buktának is mondható, ám nem hozták még nyilvánosságra a film büdzséjét.

Jövő héten a 47 méter mélyen folytatása, az Angry Birds 2. és egy R-besorolású vígjáték 12 évesekkel, a Jó srácok érkezik a mozikba. Ez a három film esélyes arra, hogy alapjaiban forgassa fel a jelenlegi állapotokat.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés