Hírek

Hogyan hat a koronavírus-világjárvány a filmes biztosításokra?

Ben Affleck Hypnotic című filmjének producerei perelik a Chubb National biztosító társaságot a koronavírus-világjárvány következtében kialakult helyzet kapcsán.

A címben feltett kérdés az egész filmes szcénát izgatja. Az első szélesebb nyilvánosságot kapó per alapkő letétele megtörtént.

Ben Affleck Hypnotic című filmjének producerei perelik a Chubb National biztosító társaságot a koronavírus-világjárvány következtében történő elnapolások következtében kialakult zavaros jogi helyzet kapcsán.

A váratlan szituáció számos ponton érinti a biztosító céggel kötött szerződés részleteit.

A kilátásba helyezett perben a vád alapja, hogy a Chubb National visszautasította, hogy meghosszabbítsa a korábban velük kötött biztosítás lejárati dátumát, ami ebben az esetben 2020. október 28-at jelent, ami érthető módon érzékenyen érinti a film költségvetését.

Hozzáteszem, mint minden per kapcsán, az igazán izgalmas részek a sorok között rejlenek. A jogi témák iránt fogékonyak   itt merülhetnek mélyebben bele az ügy hátterébe a Deadline jóvoltából.

A Hypnotic felett, amit Robert Rodrigez rendez, főszerepében pedig a tervek szerint Ben Affleck látható majd, a Solstice Studios és a Studio 8 bábáskodik. A film áprilisban lépett a megvalósítás produkciós szakaszába, de a koronavírus-világjárvány miatt ezt a projektet is elnapolták.

Az eredeti menetrend szerint a szerződés lejárati dátuma ideális lett volna a produkció számára, ám ez a kijelentés jelen esetben már nem érvényes.

A biztosító társaság pedig egy egészen más elképzeléssel állt elő a helyzet orvoslására, mint amit a producerek  ideálisnak tartanak.

A film misztikus történetének középpontjában egyébként egy eltűnt kislány és egy titkos kormányprogram áll. Főhőse pedig a Ben Affleck által alakított detektív, aki a megoldáshoz egy csúcstechnológia segítségével kivitelezett rablássorozat felderítése révén juthat el. A kérdés jelenleg, hogy mikor?

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com