Hírek

Hogyan kell Anne Hathaway-jel home office-ban gyémántot rabolni? – Locked Down előzetes

locked-down-anne-hathaway-chiwetel-ejiofor
Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor heist-filmje is jön a hónapban

Itt az előzetes Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor karantén-heistvígjátékához. A Locked Down trailere csak megerősített bennünket abban, hogy ez egy különös próbálkozás.


Hirdetés

Az HBO Max közzétette Doug Liman új filmjének előzetesét. A Locked Down – a címéhez híven – egy házaspár karanténban töltött minden- és nem mindennapjait mutatja be. Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor játssza Lindát és Paxtont, akik a koronavírus miatt lakásuk szorításába kényszerülnek. A párkapcsolati problémáik csak súlyosbodnak a bezártságban.

Ha azt hinnéd, hogy a Locked Down egy egyszerű karanténfilm, akkor nagyot tévedsz!

Linda és Paxton ugyanis gyémántrablásra adják a fejüket. A versek és a bor hatására homályossá váló elmékben megszületik a gondolat, hogy Linda munkahelyéről meglovasítsanak egy rendkívül értékes ékszert. A heistfilmek tendenciáihoz igazodva a rabláshoz a vígjáték műfaja társul.

Hathaway és Ejiofor mellett Ben Kingsley, Mindy Kaling és Ben Stiller is feltűnnek a filmben, ami üdítő sztárparádénak tűnik. A cselekmény azonban felvet némi aggályos kérdéseket. Ne ítéljük el előre a filmet, de meglehetősen visszás a pandémia közepén egy ilyen felszabadult filmet készíteni. A vakcina megjelenésével sajnos még mindig nem tudhatjuk magunk mögött a vírust, a halálozási számok egyre csak nőnek. Ebben a helyzetben merész vállalkozás egy karantén-heistvígjátékot készíteni.

Doug Liman egyébként eddig ügyesen vegyítette a vígjátékot más műfajokkal.

A holnap határában Tom Cruise-t helyezi viccesen kellemetlen szituációkba, mikor neki minden egyes halál után újra kell ébrednie a földönkívüliek által fenyegetett katonai támaszponton. A Barry Seal: A beszállítóban szintén Cruise lesz az, aki Pablo Escobarral is szembeszáll, megint egy rendkívül laza körítéssel. Hogy a Locked Downnal is sikerül-e a rendezőnek valami hasonlót mutatni, az január 14-én kiderül az HBO Max felhasználói számára. A tervek szerint szintén 2021-ben érkezik Doug Liman rendezésében a Chaos Walking, ami valahol Az éhezők viadalát igyekszik megidézni.

Anne Hathaway legutóbb a kevéssé sikerült Boszorkányokban szerepelt, ami után egy adag magyarázkodásra is szüksége volt. Chiwetel Ejiofor tavaly Charlize Theron oldalán szerepelt A halhatatlan gárdában.

Nektek mi a véleményetek elöljáróban a Locked Down vegyes hangulatáról?

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés