Hírek

Hogyan tovább? – Trónok harca 8. évad 4. epizód előzetes

Amíg az internet nagy része még mindig azon sopánkodik, hogy mennyire sötét volt a Trónok harca befejező évadának 3. része, amelyben végre összecsaptak a Mások és az emberek, közben már ki is jött az előzetes a következő részhez. Aki látta az ominózus 3. epizódot, az tudja jól, hogy mi a legfőbb kérdés: és most hogyan tovább?

A világ egyik legsikeresebb sorozata a végéhez érkezik. A Trónok harca 8. évadának nyitánya még nagyon lassan csordogált, a 2. rész viszont már célegyenesbe vitte a szereplőket és a nézőket is a nagy csatához. A 3. rész egészét a Deresben folytatott küzdelem tette ki, az epizód pedig egy valamennyire kiszámítható, de részleteiben nem várt fordulattal végződött. A hosszú éjszaka címen futó rész egyébként megdöntötte a korábbi nézettségi rekordokat: az HBO szerint 17.8 millió ember nézte meg a részt (és ma még csak szerda van). A maga 82 percével ez a leghosszabb epizód eddig, a Twitteren pedig 7.8 millió bejegyzés született róla. Ez szintén rekord a forgatókönyv alapú sorozatok esetében.

Szerintetek felférne a 3. epizód zárása a legsokkolóbb jelenetek közé?

A nagy csata végeztével persze a problémák közel sem oldódnak meg. Számba kell venni az elesetteket és tovább kell harcolni, hiszen maradt még kivel. Arról nem is beszélve, hogy végre talán ismét visszakanyarodik az alkotás a karakterekhez, a fennálló (erő)viszonyokhoz és a hatalmi játszmákhoz: hiszen mozi szintű CGI ide vagy oda, mindig is akkor volt a legjobb a Trónok harca, amikor ezeken pihent a hangsúly.

Olvasd el, szerintünk ki a 10 legjobb karakter!

Ahogy a korábbi részeknél is megszokhattuk, ezúttal is kaptunk egy nyúlfarknyi előzetest a folytatáshoz, amelyből azért jócskán kiderülnek dolgok: a nagy csata után jön az utolsó?

A befejező 8. évad 4. része most vasárnap érkezik, az HBO műsorán pedig a rákövetkező hétfő este lesz látható.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya