Hírek

Hogyan válik valakiből sorozatgyilkos? – A ház, amit Jack épített előzetes

Megérkezett az első előzetes Lars von Trier legújabb filmjéhez, amely A ház, amit Jack épített címet viseli.

A megosztó filmjeiről híres/hírhedt rendező legújabb alkotása, A ház, amit Jack épített nagyon nehezen talált főszereplőre, ugyanis a történet egy sorozatgyilkost állít a középpontba, és követi végig a gyilkosság tökélyre fejlesztésében tett 12 évig tartó utazását. Jack szerepére végül sikerült megfogni Matt Dillont, ezt követően pedig Uma Thurman is csatlakozott a stábhoz mint a gyilkos egyik áldozata.

Már korábban beszámoltunk Trier e készülő projektjéről, akkor ezt írtuk róla: A ház, amit Jack épített Trier elmondása szerint nagyon expliciten és kegyetlenül mutatja be a nők elleni erőszakot és gyilkosságot. A film tehát ismét nagy felfordulást kelthet majd, különösen a Hollywoodban jelenleg futó szexuális zaklatási botrányok tükrében. Arról nem is beszélve, hogy a Harvey Weinstein körül kirobbanó ügy egy Lars von Trier elleni vádat is magával hozott Björktől.”

A filmet versenyen kívül mutatják majd be a Cannes-i filmfesztiválon,

amin Trier 2011 óta nem vehetett részt, mivel bizonyos Hitlert éltető megjegyzések miatt kitiltották a fesztiválról.

A magyar bemutató idén ősszel várható.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com