Hírek

Hölgyek és kőkemény csajok – Tea with the Dames és A Private War előzetesek

A Tea with the Dames négy csodálatos angol színésznő világába enged bepillantást, míg az Private War Rosamund Pike-ot láttatja háborús tudósítóként –  íme a két trailer.

Maggie Smith, Judi Dench, Eileen Atkins és Joan Plowright nemcsak ünnepelt színházi és filmszínészek, hanem jó barátnők is, akik számos Oscar-, Tony-, Emmy- és BAFTA-díjjal a hátuk mögött álltak össze egy békebeli vidéki teázásra, ahová minket is meginvitálnak. A Sztárom a páromat is jegyző Roger Michell a trailer tanúsága szerint roppant jókedélyű dokut rendezett, amiből mi is jobban megismerhetjük ezt a négy huncut dámát, akik a kor előrehaladtával csak még vonzóbbak lettek.

A film szeptember 21-én mutatkozik be, a magyar bemutatóról egyelőre nincs hírünk.

Az A Private War sokkal keményebb szórakozásnak ígérkezik. Rosamund Pike Marie Colvin háborús tudósítót, Jamie Dornan pedig a fotósát játssza a mindeddig dokumentumfilmeket jegyző Matthew Heineman filmjében. A filmet a Vanity Fair 2012-es Marie Colvin’s Private War című cikke ihlette, mely a legendás újságírónő személyes küzdelmeiről szól. A forgatókönyvet a biográfiákban a Grace – Monaco csillagával már gyakorlatot szerző Arash Amel jegyzi, a további szerepekben Stanley Tucci és Tom Hollander láthatók.

A film november 2-án startol az amerikai mozikban, a magyarországi premierről szintén nincsenek híreink.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Jelenleg a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület alelnökeként a Filmtekercs offline rendezvényeiért és partnerkapcsolataiért felel. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya