Hírek

Hölgyek és kőkemény csajok – Tea with the Dames és A Private War előzetesek

A Tea with the Dames négy csodálatos angol színésznő világába enged bepillantást, míg az Private War Rosamund Pike-ot láttatja háborús tudósítóként –  íme a két trailer.

Maggie Smith, Judi Dench, Eileen Atkins és Joan Plowright nemcsak ünnepelt színházi és filmszínészek, hanem jó barátnők is, akik számos Oscar-, Tony-, Emmy- és BAFTA-díjjal a hátuk mögött álltak össze egy békebeli vidéki teázásra, ahová minket is meginvitálnak. A Sztárom a páromat is jegyző Roger Michell a trailer tanúsága szerint roppant jókedélyű dokut rendezett, amiből mi is jobban megismerhetjük ezt a négy huncut dámát, akik a kor előrehaladtával csak még vonzóbbak lettek.

A film szeptember 21-én mutatkozik be, a magyar bemutatóról egyelőre nincs hírünk.

Az A Private War sokkal keményebb szórakozásnak ígérkezik. Rosamund Pike Marie Colvin háborús tudósítót, Jamie Dornan pedig a fotósát játssza a mindeddig dokumentumfilmeket jegyző Matthew Heineman filmjében. A filmet a Vanity Fair 2012-es Marie Colvin’s Private War című cikke ihlette, mely a legendás újságírónő személyes küzdelmeiről szól. A forgatókönyvet a biográfiákban a Grace – Monaco csillagával már gyakorlatot szerző Arash Amel jegyzi, a további szerepekben Stanley Tucci és Tom Hollander láthatók.

A film november 2-án startol az amerikai mozikban, a magyarországi premierről szintén nincsenek híreink.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya