Hírek

A holland egyetemisták is imádják Az állampolgárt

Az állampolgár

Díjat kapott Hollandiában Vranik Roland filmje, Az állampolgár – közölte az MTI-vel a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken.

Az állampolgár a Movies that Matters (Filmek, amelyek számítanak) elnevezésű hágai filmfesztiválon nyerte el az egyetemisták zsűrijének elismerését. A kilencnapos seregszemlén hatvan filmet mutattak be, és több közönségtalálkozót tartottak.

Vranik Roland (Fekete kefe, Adás) legutóbbi rendezése megrázó szerelmi történet. Amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát – olvasható a közleményben. A filmalap támogatásával készült dráma forgatókönyvét Vranik Roland rendező és Szabó Iván (Vespa, Viharsarok) írta.

Az állampolgár világszerte sikerrel szerepel a filmfesztiválokon. A közelmúltban a legjobb forgatókönyv díját nyerte el a portugáliai Fantasportón, majd a legjobb filmdráma díját a Cinequest filmfesztiválon Kaliforniában.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya