Hírek

A holland egyetemisták is imádják Az állampolgárt

Az állampolgár

Díjat kapott Hollandiában Vranik Roland filmje, Az állampolgár – közölte az MTI-vel a Magyar Nemzeti Filmalap pénteken.

Az állampolgár a Movies that Matters (Filmek, amelyek számítanak) elnevezésű hágai filmfesztiválon nyerte el az egyetemisták zsűrijének elismerését. A kilencnapos seregszemlén hatvan filmet mutattak be, és több közönségtalálkozót tartottak.

Vranik Roland (Fekete kefe, Adás) legutóbbi rendezése megrázó szerelmi történet. Amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát – olvasható a közleményben. A filmalap támogatásával készült dráma forgatókönyvét Vranik Roland rendező és Szabó Iván (Vespa, Viharsarok) írta.

Az állampolgár világszerte sikerrel szerepel a filmfesztiválokon. A közelmúltban a legjobb forgatókönyv díját nyerte el a portugáliai Fantasportón, majd a legjobb filmdráma díját a Cinequest filmfesztiválon Kaliforniában.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..