Hírek

Hollywood Velencében – kiderült kik vesznek részt a nyár végi fesztiválon

Adam Driver, Mads Mikkelsen, Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Caleb Landry Jones, Olga Kurylenko is jelen lesz az idén 80. alkalommal megrendezett Velencei Filmfesztiválon.


Sokáig kérdéses volt, hogy a Hollywoodban jelenleg is tartó színész sztrájk miatt kik lesznek jelen a rangos eseményen és folytatódik-e itt többek között Michael Mann Ferrariának promózása. Végül azonban Adam Driverék is igent mondtak a fesztivál részvételre, és így lassan kialakul a hollywoodi delegáció névsora. Az amerikai színészszövetség ugyanis fontosnak tartja, hogy színészei jelen legyenek a fesztiválokon, hogy népszerűsítsék filmjeiket, ezzel a gesztussal ugyanis a SAG AFTRA úgy látja fontos lépést tesznek a független mozi érdekében is.

Velence erre különösen jó terep, hiszen a hosszú múltra visszatekintő itáliai fesztivál hitet tett a nemzetközi filmtermés minél szélesebb körű bemutatása mellett, és mind művészeti mind pedig iparági vonatkozásában is tárgyalja a filmkészítés aktualitásait. Így a széles filmes kínálat megtekintése mellett a jelenlévők részt vehetnek többek között Wes Andersonnak dedikált mesterkurzuson, vagy egy hosszabb beszélgetésen Damien Chazelle-el is.

A filmtörténet megismertetését is fontosnak tartó 80. Biennale 0. napját a nemrégiben elhunyt Gina Lollobrigida életművének szenteli, nyitófilmje pedig a hírek szerint végül Edoardo De Angelis Comandante című filmje lesz.

A fesztivált augusztus 30-a és szeptember 9-e között rendezik meg Velencében.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com