Hírek

Hollywoodi humor: idén is a tavalyi páros adja át a Legjobb film díját

Emlékezetes botrány támadt abból, amikor a tavalyi Oscar-gálán Warren Beatty és Faye Dunaway rossz film címét mondta be a Legjobb film díjához (bár nem ők tehettek róla). A páros most újrázhat.

Hollywoodi humor? Hollywoodi önirónia? Hollywoodi igazságérzet? A 2017-es Nagy Oscar-botrány ártatlan főszereplői, Warren Beatty és Faye Dunaway tisztára moshatják a nevüket: idén is ők adják a Legjobb film Oscar-díját – írja a HollywoodLife.

Aki látta, sosem felejti el, amikor a 2017-es Oscar-díjátadón a Kaliforniai álmot jelentették be Legjobb filmnek, hogy aztán kiderüljön: összekeverték a borítékokat és a díjat valójában a Holdfénynek ítélte az Amerikai Filmakadémia. A szavazásért és az eredményeket rejtő borítékok kezeléséért a PricewaterhouseCooper nevű óriáscég felelt. A cég számára rettentő kínos volt az epizód, jócskán meg is szigorították a borítékok kezelését 2018-ra.

De még kínosabb lehetett a baki azoknak, akik a közönség előtt felolvasták a nyertest. Beatty és Dunaway gyorsan tisztázták ugyan, hogy nem ők feleltek a hibáért, ám a jelenet persze örökre az övék maradt.

Az Amerikai Filmakadémia egyébként nem csapott túl nagy botrányt a kellemetlenségből. Mint mondták: 83 évnyi együttműködés alatt egyetlen emberi hiba nem ok arra, hogy többé ne bízzanak a PricewaterhouseCooperben. Ettől függetlenül az óriáscég elnöke, Tim Ryan ebben az évben március 4-én személyesen fogja felügyelni az Oscar-átadást.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya