Hírek

Harvey Keitel és Stellan Skarsgård egy cseh filmben

Harvey Keitel amerikai és Stellan Skarsgård svéd színész is szerepet vállalt Václav Marhoul cseh rendező Nabarvené ptáce (Festett madár) című most készülő új filmjében.

A 78 éves Harvey Keitel a Kutyaszorítóban, az Aljas utcák és a Zongoralecke sztárja egy katolikus pap szerepét fogja alakítani a filmben, amelynek másik neves szereplője a 66 éves Stellan Skarsgård svéd színész lesz.

Václav Marhoul új filmjét Jerzy Kosinski lengyel származású amerikai író 1965-ben megjelent The Painted Bird című prózája alapján forgatja. Alice Titzová, a forgatócsoport szóvivője szerint Keitel már az együttműködési szerződést is aláírta.

A film egy zsidó kisfiú történetét meséli el, akinek a második világháború idején valahol Kelet-Európában vidéken magára maradva kell megbirkóznia a világ kegyetlenségével.

Václav Marhoul tavaly augusztusban a locarnói filmfesztivál idején szólította meg Keitelt, aki a forgatókönyv áttanulmányozása után igent mondott. Marhoul szerint Keitel novemberben tíz napra Csehországba látogat, öt napon át forgatnak Cesky Krumlov és Hartmanice környékén.

A Festett madár bemutatóját 2019-re tervezik. Az immár három éve készülő film költségvetése 166 millió korona (2 milliárd forint), jeleneteinek egy részét Szlovákiában és Ukrajnában vették fel. „Bár a film a háború alatt játszódik, nem a Holokausztról szól és nem is háborús film” – jellemezte készülő művét Václav Marhoul.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya