Hírek

Harvey Keitel és Stellan Skarsgård egy cseh filmben

Harvey Keitel amerikai és Stellan Skarsgård svéd színész is szerepet vállalt Václav Marhoul cseh rendező Nabarvené ptáce (Festett madár) című most készülő új filmjében.

A 78 éves Harvey Keitel a Kutyaszorítóban, az Aljas utcák és a Zongoralecke sztárja egy katolikus pap szerepét fogja alakítani a filmben, amelynek másik neves szereplője a 66 éves Stellan Skarsgård svéd színész lesz.

Václav Marhoul új filmjét Jerzy Kosinski lengyel származású amerikai író 1965-ben megjelent The Painted Bird című prózája alapján forgatja. Alice Titzová, a forgatócsoport szóvivője szerint Keitel már az együttműködési szerződést is aláírta.

A film egy zsidó kisfiú történetét meséli el, akinek a második világháború idején valahol Kelet-Európában vidéken magára maradva kell megbirkóznia a világ kegyetlenségével.

Václav Marhoul tavaly augusztusban a locarnói filmfesztivál idején szólította meg Keitelt, aki a forgatókönyv áttanulmányozása után igent mondott. Marhoul szerint Keitel novemberben tíz napra Csehországba látogat, öt napon át forgatnak Cesky Krumlov és Hartmanice környékén.

A Festett madár bemutatóját 2019-re tervezik. Az immár három éve készülő film költségvetése 166 millió korona (2 milliárd forint), jeleneteinek egy részét Szlovákiában és Ukrajnában vették fel. „Bár a film a háború alatt játszódik, nem a Holokausztról szól és nem is háborús film” – jellemezte készülő művét Václav Marhoul.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya