Hírek

Hollywoodi sztárokkal lesz tele a Sanghaj

Grace - Monaco csillaga (Grace of Monaco)

Grace - Monaco csillaga (Grace of Monaco)Nicole Kidman, Hugh Grant, Kirsten Dunst és Natalie Portman is részt vesz az idei sanghaji nemzetközi filmfesztiválon, amely a jövő héten kezdődik a kelet-kínai metropoliszban.

Az Ázsia legrangosabb filmfesztiváljainak sorába emelkedő egyhetes rendezvénysorozaton több mint 400 kínai és nemzetközi híresség vesz részt – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Az idén 17. alkalommal megrendezett egyhetes filmünnep alatt a város több mint 35 mozijában 300 alkotást tekinthetnek meg a mozirajongók, köztük a legújabb amerikai filmek mellett ritkán játszott kínai klasszikusokat.

A filmfesztivál fődíjáért, az Arany Serlegért 2014-ben minden korábbinál több, csaknem 1100 film van versenyben.

A győztest brit, koreai, japán, iráni és kínai tagokból álló zsűri választja majd ki. A döntőbizottságnak a fesztivál történetében először női elnöke van, Kung Li kínai színésznő személyében. A 2012-es zsűri tagjai között a magyar Pálfi György filmrendező is szerepelt, az akkori versenyprogramban Török Ferenc rendező Isztambul című filmjét pedig a versenyprogram részeként játszották.

A filmfesztivált megelőző napokban, június 9. és 12. között a hagyományoknak megfelelően TV-fesztivált szerveznek, amelynek során immár 20. alkalommal osztják ki a legjobb televíziós alkotásoknak járó rangos Magnólia-díjat.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com