Hírek

Hollywoodi sztárokkal rendezték a „kínai Oscar-díjak” átadását

Huading-Awards_kidman_chanHíres hollywoodi sztárok, köztük Quentin Tarantino, Jeremy Irons és Avril Lavigne is megjelentek a kínai Oscar-díjnak is nevezett Huading-díj átadóján Makaón.

A hétfő esti rendezvényen kilenc kategóriában osztottak ki díjakat. A mozifilm kategória legjobb nemzetközi színésznőjének és színészének járó Huading-díjait Nicole Kidman és Nicholas Cage kapta, míg a kategória legjobb rendezőjének Quentin Tarantinót találta a zsűri. A televízió-sorozatok kategóriájában a Jóbarátokból ismert Matthew Perrynek és a Downtown Abbey színésznőjének, az angol Michelle Dockerynek ítélték az elismerést.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Legjobb nemzetközi énekesnek a kanadai Avril Lavigne-t, a legjobb akciófilm hősének az Avatarral befutott ausztrál Sam Worthingtont választották. Életművének elismeréseként kapott Huading-díjat Jeremy Irons, míg a legígéretesebb feltörekvő tehetségnek járó elismerést az Alkonyat és az X-Men sztárja, a 19 éves Boo Boo Stewart nyerte el. A nemzetközi sztárok mellett természetesen kínai hírességek, így többek között a cannes-i filmfesztivál legjobb rendezői díját is magáénak tudó Vong Kar-vaj és a hongkongi Jacke Chan  is megjelentek az átadón.

A Huading-díjat hat évvel ezelőtt alapította a pekingi székhelyű Global Talents médiacsoport. Az elismerést a szórakoztatóiparon túl több más kategóriában, így például sportolóknak is kiosztják, különböző kínai nagyvárosokban évente akár több átadót is rendezve.

Az eseményről beszámoló kínai sajtó szerint a hollywoodi sztárok felvonulása is jól mutatja, hogy az ország mind fontosabb szerepet kap a globális filmpiacon, ahol Kína tavaly a világ második legnagyobb szereplővé nőtte ki magát. Az előrejelzések szerint a kelet-ázsiai ország jegyár-bevételei az évtized közepére az ötmilliárd dollárt közelíthetik meg, lassan beérve az Egyesült Államokat, ahol az elmúlt években csökkenést mutatnak a jegyeladásból származó bevételek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!