Hírek

Holnap kezdődik a Mediawave

Mediawave_pecset_A 25. Mediawave Film és Zenei Együttlét kedden kezdődő filmes programjában 84 külföldi és 43 magyar filmet vetítenek a Monostori erődben. Versenyen kívül látható több, moziban még nem játszott alkotás, köztük Vidnyánszky Attila Szarvassá változott fiú című munkája Törőcsik Mari és Trill Zsolt főszereplésével.

A magyar dokumentumfilmek között látható Gerő Marcell Káin gyermekei című alkotása, mely a fiatalkorúak börtönéből szabadult gyilkosok mai sorsával ismertet meg, illetve az oroszlányi Varga Ágota A tartótiszt című filmje. A nemzetközi filmprogram játékfilmes kínálatából Ragályi Elemér fényképezte Georgi Ovashvili Kukoricasziget című művét, mely az abbház-grúz határon játszódik és május elején kerül a mozikba.

Versenyprogramon kívül, a Mediawave Filmfórumhoz kapcsolódóan vetítik a Színház- és Filmművészeti Egyetem 2015-ben végzett osztályának diplomafilmjeit, Zomborácz Virág Utóélet című filmjét, Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlanját, Szimler Bálint-Rév Marcell Balaton Method és Szemző Tibor Csoma legendárium című egész estés filmjét.

A bemutató vetítésre kerülő filmek között szerepel Pawel Pawlikowski Oscar díjas Ida című filmje és Vidnyánszky Attila Szarvassá változott fiú című mozikba nem került munkája Törőcsik Mari és Trill Zsolt főszereplésével. A fesztiválról további információk találhatók a Mediawave honlapján, www.mediawavefestival.hu.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya