Fókuszban Hírek

Hoppá: jön a Han Solo spinoff A Lego kaland rendezőitől!

Fotó: starwars.comChristopher Miller karrierje a Lucasfilmnél gyakornokként kezdődött, amikor a Star Wars valamelyik részében rohamosztagos statisztaként szerepelt. Darth Vader szavaival élve: a kör most be fog zárulni. Phil Lorddal közösen rendezik a történet legújabb darabjának számító Han Solo előzmény spinoffot – olvasható a starwars.com-on.

A két rendező már korábban is együtt dolgozott: A Lego kalandon kívül ők rendezték a Derült égből fasírt, valamint a 21 Jump Street és a 22 Jump Street filmeket is, így nem alaptalan az aggály, hogy ez a mozi már jobban fog illeni a Disney stílusába, amíg Az ébredő erő, tehát a Star Wars 7 még sokkal inkább a geekeknek szól. Az oldal közleménye azért reménykedik abban, hogy a nagyon keresett, sokat foglalkoztatott rendezőpáros egyéni látásmódjával hozzájárul a Star Wars mitológiához.

„Ez az első alkalom, hogy olyan filmmel kezdünk dolgozni, amelyiken az első pillanattól látszik, hogy megéri. Megígérjük, hogy egy új élményt adunk a nézőknek, ugyanakkor megőrizzük a karakter eredeti sava-borsát, ami olyan sokat jelent nekünk és mindenki másnak is. Egy álmunk vált valóra” – nyilatkozták a rendezők.

Nézd meg a Star Wars VII – Az ébredő erő előzetesét

A film egyébként előzménytörténet lesz, a fiatal Han Solóról fog szólni, és azt mutatja be, hogyan jut el a Luke Skywalkerrel és Obi van Kenobival való találkozásig Mos Eisley-ben.

Lawrence és Jon Kasdan, apa és fia írja a történet forgatókönyvét. Az apa, Lawrence elismert forgatókönyvíró, többek között Az elveszett frigyláda fosztogatói könyvét is szerezte. A fiú eddig két rendezéssel jelentkezett, második filmje, a The First Time 2012-ben a Sundance Filmfesztiválon volt látható. A világpremier tervezett dátuma 2018. május 25.

Fotó: starwars.com

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Hirdetés

Hirdetés