Hírek

Hoppá! Lesz Men in Black spinoff!

Mondjuk ennek nem biztos, hogy örülni kell, azért a legutóbbi résztől senki nem ájult el igazán. 

Ahogy a régi magyar popegyüttes, a Back to Black megjósolta, visszatérnek a feketeruhás rendőrök történetéhez. Csak épp nem az eredeti színészekkel. A Deadline hírei szerint a Sony Pictures végre megállapodott a készítőkkel, és kijelölték 2019. május 17-ét, mint a premier dátumát (kicsit problémás, hogy épp ezen a napon lesz a John Wick 3. premierje is, de ez már az ő gondjuk).

Az új mozi szkriptjét Matt Holloway és Art Marcum jegyzi (ők írták az első Vasembert, de a negyedik Transformers is az ő felelősségük volt). A rossz hír, hogy ez nem a Men in Black-Jump Street átfedés lesz: így emlegették azt a kiszivárgott ötletet, amely szerint Channing Tatum és Johan Hill játszotta volna a főszereplőket. Ehelyett sajnos a Jurassic Worldből megismert panelremake-re kell számítanunk, vagyis dramaturgiai tételenként megismétlik az első részt, csak más főszereplőkkel és nagyobb szörnyetegekkel. Azt pedig már most kijelentették, hogy Will Smithre és Tommy Lee Jones-ra ne is számítsunk inkább.

Egyetlen személy van, aki reményre ad okot az új produkcióban, ez pedig az egyik executive producer: Steven Spielberg. Meglátjuk, a rendezőlegenda mit tud kihozni az eddigiből. Az már kiderült, hogy az eredeti forgatókönyv sötét tónusait elvetették 2 ami talán nem is olyan nagy baj.

Címkék

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu