Hírek

Horror-szerűnek ígérkezik Kenneth Branagh új Poirot-filmje – A Haunting in Venice előzetes

Megérkezett A Haunting in Venice előzetese, amely a Kenneth Branagh-féle Poirot-filmek harmadik állomása lesz. A jócskán átdolgozott Agatha Christie-adaptáció pedig egészen horrorfilmesnek ígérkezik!

Közelinek tűnhet, hogy a tavalyi Halál a Níluson után már idén kapunk egy újabb Poirot darabot, azonban ne felejtsük el, hogy Kenneth Branagh második Agatha Christie-adaptációja leginkább a főszereplő Armie Hammer botránya és hollywoodi kegyvesztése miatt csúszott a bemutatóval.

Így esett, hogy már szeptemberben ismét színre lép Branagh újragondolt Poirot-ja, ezúttal Velencében.

Az A Haunting in Venice ugyan egy Agatha Christie regényre épül, de az előzetes és a történet alapján a színész-rendező most kicsit jobban átformálta az alapanyagot. 1969-ben jelent meg a Halloween és halál című krimi, amelyben egy 13 éves kislányt gyilkolnak meg, hogy elfedjenek egy múltbéli másik gyilkosságot. A könyvben egy halloweeni partin történik a tragédia, amelyen részt vesz Poirot jó barátja, Ariadne Oliver is. Ő hívja segítségül a detektívet.

Kenneth Branagh és a forgatókönyvet író Michael Green azonban itt-ott megváltoztatták a történetet. Poirot-t Velencében találjuk egy szeánszon, ahol az egyik vendéget meggyilkolják. A mostanra visszavonult nyomozónak pedig természetesen ki kell találnia, mi is történt pontosan, miközben úgy néz ki, hogy saját szellemeivel is viaskodik a belga.

Nem is csoda hát, hogy az első két filmmel ellentétben ezúttal nem is az eredet könyv címén fut a film. A Velencébe ültetett adaptáció ismét elhoz nekünk egy adag sztárt. Branagh megint Poirot bőrébe bújik, mellette pedig szerepel majd Michelle Yeoh, Kelly Reilly, Jamie Dornan, Tina Fey, Emma Laird, Camille Cottin és Kyle Allen.

Az A Haunting in Venice szeptember közepén kerül a mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com