Hírek

Horrorfilm főszereplőjévé válik Bambi

Akik elkészítették a Micimackó horrorverzióját, most a sete-suta szarvasborjú történetét varázsolják rémálommá.

Nyugodjon békében mindenki gyerekkora – Felix Salten 1923-ban kiadott történetét a Disney 1942-ben vitte filmre, most pedig vadonatúj feldolgozás készül. Nehéz eldönteni, hogy Dwayne Johnson és a Halálos iramban stábjának főszereplésével jöhetett volna létre méltóbb adaptáció, vagy a most bejelentett horrorverzió a csábítóbb. Mindenesetre a soron következő alkotás egy rémisztő trendet vetít előre.

Az előzmény a Winnie the Pooh: Blood and Honey, mely a Százholdas Pagony kedvelt karaktereit merítette meg vérben és agóniában. A trash horrort, amelyben Micimackó és Malacka közösen indul el mészárolni, még be se mutatták – 2023 februárjában várható külföldön –, de a füstje máris elegendő volt ahhoz, hogy egy másik Disney-kedvencet is hasonló eljárásban részesítsenek.

Rhys Frake-Waterfield rendező Róbert Gida kedvenceinek morbid metamorfózisát követően még bejelentette, hogy Pán Pétert is megrontja a Peter Pan: Neverland Nightmare című film során. A köztulajdonba kerülő Bambi jogcím pedig újabb kapukat nyithat meg az alkotó számára, ezúttal azonban csak producerként vesz részt a projektben. Scott Jeffrey a film rendezője a Dread Centralnak nyilatkozott a produkcióról: „A film a mindannyiunk által ismert és szeretett történet elképesztően sötét újragondolása lesz. A Netflix A rítus című filmjében használt dizájnból merítve ihletet, Bambi egy kegyetlen gyilkológép lesz, aki a vadonban ólálkodik.

Készüljetek fel a veszett Bambira!”

Nemrég Quentin Tarantino nyílt meg azzal kapcsolatban, mennyire traumatizálta őt a Disney Bambi-adaptációja. Itt az idő egy újabb generáció számára a maradandó lelki sebek összegyűjtésére!

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!