Hírek

Horrorfilmek a Toldiban

Szerdán estétől szombatig a horrorfilmeké a főszerep a budapesti Toldi moziban: a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál által szervezett Budapest Horror Show keretében a műfaj szinte valamennyi típusából vetítenek alkotásokat.

A fesztivál halloween napján, szerda este fél kilenckor kezdődött a Defekt című magyar krimi vetítésével, amelyet rajongói az első magyar horrorfilmként tartanak számon. A Fazekas Lajos rendezte, 1977-es alkotás főbb szerepeit Márkus László, Kern András, Szabó Gyula, Kézdy György és Gyöngyössy Katalin játssza.

Mint a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben írják, igyekeztek a független horror minél több műfajából válogatni, legyen szó zombikról, vámpírokról, szörnyekről vagy kannibálokról. A horror a filmvilág egyik legkülönlegesebb műfaja. „Az ócska, filléres darabok mellett ott van a teljes Hitchcock-életmű, Roman Polanski filmjei, olyan klasszikusok, mint Stanley Kubrick Ragyogása, William Friedkin Ördögűzője, de a horror, amellett, hogy hatalmas rajongótáborral rendelkező szubkultúra, egyben a mainstream filmgyártásnak is alapvető eleme” – mutatnak rá a szervezők, hozzátéve, hogy a Budapest Horror Show-hoz hasonló filmfesztiválból nemzetközi szinten rengeteg létezik, közülük számos nagy megbecsülésnek örvend a filmszakmában.

A halloweenre időzített fesztiválon napi három vetítést tartanak. A programban helyet kapnak a legnépszerűbb alműfajok, a zombi- és vámpírfilmek, a slasher tinihorror, a szörnyfilm, a bosszúmozi és természetesen a műfajparódiák is.

A teljes program a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál oldalán érhető el.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com