Hírek

Horvát Lili filmje sorra kapja a fesztiváldíjakat

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje egy újabb fesztiváldíjat tudhat magáénak. A valóság és a képzelet határán játszódó romantikus dráma pénteken a New Directors versenyprogram fődíját hozta el Chicagóból.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre az idén 56. alkalommal megrendezett Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál pénteki záróünnepségén Gold Hugo díjat kapott.

„Magával ragadó, lebilincselő szerelmi történetéért, melyben két idegsebész agyának, lelkének rejtelmein keresztül a szerelem, a megszállottság és az őrület között húzódó vékony határvonalakat vizsgálja. Egy nő őszinte, empatikus ábrázolásáért, Stork Natasa elragadó előadásában. Gazdag, mély színeiért, finom képkivágásaiért, időtlen képi stílusáért, melyet kiemel a 35 mm-es filmnyersanyag használata” — szerepel a zsűri indoklásában.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében.

Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún.

Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Horvát Lili neve első nagyjátékfilmje, a Szerdai gyerek révén vált szélesebb körben ismertté, ami többek között elnyerte az 50. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál East of the West kategóriájának fődíját is.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre fesztiválkörútja szintén mozgalmas, számos további állomás szerepel a menetrenden.

A szerdai gyerekA film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben pedig Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor tűnik fel. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film operatőre Maly Róbert volt, akivel a rendezőnő már korábban dolgozott együtt.

A film Magyarországon szeptember vége óta látható a mozikban a Mozinet forgalmazásában, és a vírushelyzet ellenére eddig már több mint 15.000-en váltottak jegyet rá.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com