Fókuszban Hírek

Horvátországban forgathatják DiCaprio Robin Hoodját

Old_town_of_dubrovnik4 vagy 5 Oscar-díjas színész részvételével, várhatóan Dubrovnikban forog majd a 2007-ben bemutatandó Robin Hood: Origins című film – ezt a város polgármestere jelentette be a horvát Nova TV-ben. Jamie Foxx érkezése már egészen biztos.

Robin Hood – Origins – ez a címe annak az előzménytörténetnek, amelyben az Oscar-díjas színész, Leonardo DiCaprio producerként vesz részt, és amit várhatóan jövőre mutatnak be a mozik világszerte. Hivatalos bejelentés a helyszínről nem érkezett még sem az amerikai produkciós cégtől, sem a horvát audiovizuális központtól (Hrvatski audiovizualni centar). Ennek ellenére mégsem lepődünk meg, hiszen a nemrég adókedvezményt biztosító horvát törvény hatására több nemzetközi sztárprodukció készült az országban: a Trónok harca és a bollywoodi Fan után idén márciusban a Star Wars VIII-t is itt forgatták.

Forrás: FNE

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Hirdetés

Hirdetés