Hírek

Hosszú előzetest és premierdátumot kapott a Star Trek: Picard sorozat

Jean-Luc Picard visszatér! A Star Trek: Picard újabb előzetest kapott, és már azt is tudjuk, mikor érkezik a sorozat legelső része a mindig hibátlan Sir Patrick Stewarttal.

Megannyi sorozat, film és videójátékot követően ismét Picard bőrébe bújik az ikonikus színész. Stewart utoljára 2002-ben a Star Trek: Nemezis kapcsán öltötte magára az USS Enterprise kapitányának szerepét. Most azonban egy teljesen saját sorozattal tér vissza a karakter. Vajon Tarantino Star Trekjében is szerepel majd Picard?

Tarantino megerősítette: létezik egy „R” besorolású Star Trek szkript, ami csak őrá vár

Bár korábban is láthattunk már egy rövidke ízelítőt a készülő sorozathoz, ezúttal egy hosszabb előzetes vetíti előre, mire is számíthatnak a rajongók. Az alkotás hivatalosan a Star Trek: Új nemzedék folytatása lesz. Picard nyugalomban töltött öreg éveit egy fiatal lány zavarja meg, aki a segítségét kéri. A gyönyörű borvidék így hamar lecserélődik, ahogy a volt kapitány próbál összeállítani egy csapatot.

Stewart mellett más ismerős arcokkal is találkozhatunk hamarosan: Jonathan Frakes és Jeri Ryan is visszatérnek. Mellettük szerepel még Isa Briones, Santiago Cabrera, Michelle Hurd, Alison Pill, Harry Treadway és Evan Evagora.

A sorozatot Gene Roddenberry karaktere alapján Michael Chabon és Alex Kurtzman írta, a rendezői széken pedig négyen is osztoznak: Douglas Aarniokoski, Hanelle M. Culpepper, Jonathan Frakes és Maja Vrvilo.

A Star Trek: Picard elő epizódja 2020. január 23-án érkezik, a további kilenc rész pedig hetenként jelenik majd meg.

Természetesen nem ez az egyetlen új projekt a híres sci-fi franchise háza táján. Érkezik egy animációs sorozat, ráadásul a Rick and Morty egyik írójától; a Star Trek: Discovery pedig már a harmadik évadával jön jövőre.

Az egyelőre kérdéses, hogy a Picard hány évaddal készül, lezárják-e végleg a karakter közel 40 éves történetét az elkövetkező tíz részben, vagy tovább építik-e a nyugdíjból visszatérő kapitány friss szálát.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com