Hírek

Hosszú előzetest és premierdátumot kapott a Star Trek: Picard sorozat

Jean-Luc Picard visszatér! A Star Trek: Picard újabb előzetest kapott, és már azt is tudjuk, mikor érkezik a sorozat legelső része a mindig hibátlan Sir Patrick Stewarttal.

Megannyi sorozat, film és videójátékot követően ismét Picard bőrébe bújik az ikonikus színész. Stewart utoljára 2002-ben a Star Trek: Nemezis kapcsán öltötte magára az USS Enterprise kapitányának szerepét. Most azonban egy teljesen saját sorozattal tér vissza a karakter. Vajon Tarantino Star Trekjében is szerepel majd Picard?

Tarantino megerősítette: létezik egy „R” besorolású Star Trek szkript, ami csak őrá vár

Bár korábban is láthattunk már egy rövidke ízelítőt a készülő sorozathoz, ezúttal egy hosszabb előzetes vetíti előre, mire is számíthatnak a rajongók. Az alkotás hivatalosan a Star Trek: Új nemzedék folytatása lesz. Picard nyugalomban töltött öreg éveit egy fiatal lány zavarja meg, aki a segítségét kéri. A gyönyörű borvidék így hamar lecserélődik, ahogy a volt kapitány próbál összeállítani egy csapatot.

Stewart mellett más ismerős arcokkal is találkozhatunk hamarosan: Jonathan Frakes és Jeri Ryan is visszatérnek. Mellettük szerepel még Isa Briones, Santiago Cabrera, Michelle Hurd, Alison Pill, Harry Treadway és Evan Evagora.

A sorozatot Gene Roddenberry karaktere alapján Michael Chabon és Alex Kurtzman írta, a rendezői széken pedig négyen is osztoznak: Douglas Aarniokoski, Hanelle M. Culpepper, Jonathan Frakes és Maja Vrvilo.

A Star Trek: Picard elő epizódja 2020. január 23-án érkezik, a további kilenc rész pedig hetenként jelenik majd meg.

Természetesen nem ez az egyetlen új projekt a híres sci-fi franchise háza táján. Érkezik egy animációs sorozat, ráadásul a Rick and Morty egyik írójától; a Star Trek: Discovery pedig már a harmadik évadával jön jövőre.

Az egyelőre kérdéses, hogy a Picard hány évaddal készül, lezárják-e végleg a karakter közel 40 éves történetét az elkövetkező tíz részben, vagy tovább építik-e a nyugdíjból visszatérő kapitány friss szálát.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya