Hírek

A Hosszú Katinka dokumentumfilm előzetese megérkezett

Hosszú Katinka

A Hosszú Katinka dokumentumfilm előzetese először enged bepillantást a készülő filmbe. 

A Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm már az év eleje óta forog. A hivatalos életrajzi dokumentumfilm Katinka portréja mellett a tokiói olimpiára való felkészülését mutatja be – a stáb szárazon és vízen, hullámhegyeken és völgyeken át követi a magyar úszófenomént.

A koronavírus járvány, az olimpia elhalasztása újabbnál újabb kihívások elé állítja mind Katinkát, mind a stábot.

Az alkotók folyamatosan rögzítik Katinka életének minden lényeges eseményét, a forgatás a karantén alatt sem állt le, akkor elsősorban Katinka magánéletére koncentráltak. Mióta a világklasszis úszó újra elkezdte az intenzív edzést, a fókusz az úszóéletre, a versenyekre való felkészülésre került.

 

Pálinkás Norbert rendező elmondta:  „A világjárvány okozta felfordult világban óriási kihívás a folyamatos alkalmazkodás a mindig változó helyzetekhez, senki sem tudja, mit hoz a holnap. Az olimpiáig követjük nyomon Katinkát, de számomra az is roppant érdekes kérdés, hogy a tokiói játékok után – éremmel vagy anélkül -, hogyan alakul majd Katinka karrierje.”

Nagyon örülök, hogy elkészült az első előzetes, így most már mindenki belekukucskálhat a készülő filmbe – ha csak pár perc erejéig is, de kap egy kis ízelítőt. Életemben nem gondoltam volna, hogy a filmezés ilyen kemény munka fizikailag és érzelmileg is. Rengeteget beszélgetünk a stábbal, belelátnak az egész életembe, ezt minden fél részéről csak őszintén, tiszta szívvel és lélekkel lehet csinálni. Nagyon izgulok, hogy milyen lesz a végeredmény, de úgy érzem, jó úton haladunk”  — nyilatkozta Katinka.

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatja. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert,  akinek a neve A Tabukról tabuk nélkül című dokumentumfilm-sorozat kapcsán lehet ismerős, aminek a második évada október 18-án követhető nyomon a Spektrumon. A film forgatókönyvírója és kreatív producere a többek között a Félvilágot és A berni követet jegyző Köbli Norbert.

A Szupermodern Stúdió gyártásában készülő portréfilm a tervek szerint a tokiói olimpia után, 2021 karácsonya körül majd a magyar mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés