Hírek

Kórház a bűnözőknek: garantált a balhé – Hotel Artemis előzetes

A Hotel Artemis ahhoz képest, hogy elsőfilm, olyan sztárokat zsúfolt össze, mint Jodie Foster, Jeff Goldblum és Sofia Boutella.

Drew Pearce nemzetközileg legfeljebb a Vasember 3 és a Mission: Impossible – Titkos nemzet írójaként lehet ismert, emellett egy brit sitcomot (No Heroics) köszönhetünk neki. Első játékfilmes rendezése, a Hotel Artemis azonban meghozhatja a nagy áttörést: a thriller igazán egyedinek és fordulatosnak tűnik az első előzetese alapján.

A Jodie Foster, Sterling K. Brown, Charlie Day, Jeff Goldblum és Sofia Boutella főszereplésével készülő Hotel Artemis a közeljövőben játszódik Los Angelesben, egy bűnözőknek fenntartott titkos kórházban. A csúnyán megöregített Foster játssza a főnővért és egyben főfelügyelőt. Neki egyébként ez lesz az első filmszerepe a 2013-as Elysium óta.

Mellékszereplőként feltűnik még Zachary Quinto, Jenny Slate, David Bautista és az Atlantából ismerős Brian Tyree Henry.

Ha a színészek névsora nem lenne elég meggyőző, a film zenéjét Cliff Martinez (Drive, Csak isten bocsáthat meg, Neon démon) szerzi, az operatőr pedig Park Chan-wook állandó munkatársa, Chung Chung-hoon lesz.

A Hotel Artemis nemzetközi premierje idén nyáron lesz, magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya