Hírek

Kórház a bűnözőknek: garantált a balhé – Hotel Artemis előzetes

A Hotel Artemis ahhoz képest, hogy elsőfilm, olyan sztárokat zsúfolt össze, mint Jodie Foster, Jeff Goldblum és Sofia Boutella.

Drew Pearce nemzetközileg legfeljebb a Vasember 3 és a Mission: Impossible – Titkos nemzet írójaként lehet ismert, emellett egy brit sitcomot (No Heroics) köszönhetünk neki. Első játékfilmes rendezése, a Hotel Artemis azonban meghozhatja a nagy áttörést: a thriller igazán egyedinek és fordulatosnak tűnik az első előzetese alapján.

A Jodie Foster, Sterling K. Brown, Charlie Day, Jeff Goldblum és Sofia Boutella főszereplésével készülő Hotel Artemis a közeljövőben játszódik Los Angelesben, egy bűnözőknek fenntartott titkos kórházban. A csúnyán megöregített Foster játssza a főnővért és egyben főfelügyelőt. Neki egyébként ez lesz az első filmszerepe a 2013-as Elysium óta.

Mellékszereplőként feltűnik még Zachary Quinto, Jenny Slate, David Bautista és az Atlantából ismerős Brian Tyree Henry.

Ha a színészek névsora nem lenne elég meggyőző, a film zenéjét Cliff Martinez (Drive, Csak isten bocsáthat meg, Neon démon) szerzi, az operatőr pedig Park Chan-wook állandó munkatársa, Chung Chung-hoon lesz.

A Hotel Artemis nemzetközi premierje idén nyáron lesz, magyar bemutatóról egyelőre nincs hír.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu