Hírek

Film a Taj Mahal hotelben történt 2008-as terrortámadásról – Hotel Mumbai előzetes

A Bleecker Street és ShivHans Pictures bemutatott egy jelenetet az Hotel Mumbai című, 2008-as terror támadásnak emléket állított filmből. Előzetes!

A Hotel Mumbai című film egy 2008-as eseményt dolgoz fel: a 400 szobás Taj Mahal mumbai luxusszállodát terroristák ostromolták, mely során 195 ember halt meg. A robbantásoknak és lövöldözéseknek a terroristák kivégzése vetett véget.

A bemutatott filmjelenetben Dev Patelt láthatjuk, aki az egyik szállodai vendéggel beszélget a túlélés esélyeiről.

A hotel személyzete hősiesen cselekedett, ugyanis életüket kockáztatták a biztonságuk érdekében.

A Hotel Mumbai rendezője és egyik forgatókönyv írója Anthony Maras, akinek ez az első nagyjátékfilmje, korábban rövidfilmeket rendezett, illetve producerként működött közre. A film fogadtatása eddig kifejezetten pozitív, így érdeklődve várjuk a film hazai bemutatóját.

A főszereplő Dev Patelt legutóbb az Oroszlán című Oscar-jelölt filmben láthatta a magyar közönség, illetve tavaly kijött egy másik alkotása is. Ez a The Wedding Guest, amely azonban elkerülte az itthoni mozikat.

https://youtu.be/O-VPfkaTQxQ

 

A Hotel Mumbai nemzetközi bemutatója március 22-én lesz, a haza mozikba április 11-én kerül.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya