Hírek

Film a Taj Mahal hotelben történt 2008-as terrortámadásról – Hotel Mumbai előzetes

A Bleecker Street és ShivHans Pictures bemutatott egy jelenetet az Hotel Mumbai című, 2008-as terror támadásnak emléket állított filmből. Előzetes!

A Hotel Mumbai című film egy 2008-as eseményt dolgoz fel: a 400 szobás Taj Mahal mumbai luxusszállodát terroristák ostromolták, mely során 195 ember halt meg. A robbantásoknak és lövöldözéseknek a terroristák kivégzése vetett véget.

A bemutatott filmjelenetben Dev Patelt láthatjuk, aki az egyik szállodai vendéggel beszélget a túlélés esélyeiről.

A hotel személyzete hősiesen cselekedett, ugyanis életüket kockáztatták a biztonságuk érdekében.

A Hotel Mumbai rendezője és egyik forgatókönyv írója Anthony Maras, akinek ez az első nagyjátékfilmje, korábban rövidfilmeket rendezett, illetve producerként működött közre. A film fogadtatása eddig kifejezetten pozitív, így érdeklődve várjuk a film hazai bemutatóját.

A főszereplő Dev Patelt legutóbb az Oroszlán című Oscar-jelölt filmben láthatta a magyar közönség, illetve tavaly kijött egy másik alkotása is. Ez a The Wedding Guest, amely azonban elkerülte az itthoni mozikat.

https://youtu.be/O-VPfkaTQxQ

 

A Hotel Mumbai nemzetközi bemutatója március 22-én lesz, a haza mozikba április 11-én kerül.

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya