Hírek

Film a Taj Mahal hotelben történt 2008-as terrortámadásról – Hotel Mumbai előzetes

A Bleecker Street és ShivHans Pictures bemutatott egy jelenetet az Hotel Mumbai című, 2008-as terror támadásnak emléket állított filmből. Előzetes!

A Hotel Mumbai című film egy 2008-as eseményt dolgoz fel: a 400 szobás Taj Mahal mumbai luxusszállodát terroristák ostromolták, mely során 195 ember halt meg. A robbantásoknak és lövöldözéseknek a terroristák kivégzése vetett véget.

A bemutatott filmjelenetben Dev Patelt láthatjuk, aki az egyik szállodai vendéggel beszélget a túlélés esélyeiről.

A hotel személyzete hősiesen cselekedett, ugyanis életüket kockáztatták a biztonságuk érdekében.

A Hotel Mumbai rendezője és egyik forgatókönyv írója Anthony Maras, akinek ez az első nagyjátékfilmje, korábban rövidfilmeket rendezett, illetve producerként működött közre. A film fogadtatása eddig kifejezetten pozitív, így érdeklődve várjuk a film hazai bemutatóját.

A főszereplő Dev Patelt legutóbb az Oroszlán című Oscar-jelölt filmben láthatta a magyar közönség, illetve tavaly kijött egy másik alkotása is. Ez a The Wedding Guest, amely azonban elkerülte az itthoni mozikat.

 

A Hotel Mumbai nemzetközi bemutatója március 22-én lesz, a haza mozikba április 11-én kerül.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE-n végzett Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakon. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Nagyítás rovatot vezeti. kellermirella@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..