Hírek

Houdiniről készít filmet a Cloverfield Lane 10 rendezője

harry-houdiniA Lionsgate már 2014-ben megszellőztette, hogy Johnny Depp főszereplésével film készül a magyar származású amerikai illuzionista életéről, most azonban úgy tűnik, új lendületet kaphat a projekt.

A történelem legismertebb bűvészéről szóló mozit a Cloverfield Lane 10 rendezője, Dan Trachtenberg rendezi majd. A forgatókönyvet Az útvesztő és A Beavatott sorozat: A hűséges írója, Noah Oppenheim jegyzi majd, aki William Kalush és Larry Sloman 2006-os életrajzi könyvét, a The Secret Life of Houdinit adaptálja.

A készülő mű a Weisz Erik néven Budapesten született mágus életútját követi majd a szegénységtől egészen a világhírnévig. A stúdió koncepciója szerint azonban nem egyszerűen Houdini életútját akarják bemutatni, hanem sokkal inkább egy kalandos akció-thrillert álmodtak meg az Indiana Jones-filmek hangulatában. – tudatta a comingsoon.net.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com