Hírek

Kosztümös BBC minisorozatot készített a Manchester by the Sea rendezője

Nincs még egy éve, hogy két Oscar-díjig vitte A régi város című történetet Kenneth Lonergan, máris itt a Howards End BBC minisorozat . Nézd meg az előzetest.

A Szellem a házban (Howards End) E. M. Forster angol író 1910-ben készült regénye, amiből James Ivory 1992-ben készített filmet Emma Thompson, Helena Bonham Carter és Sir Anthony Hopkins főszereplésével. Ezt a projektet porolta most le a BBC a 2017-es Oscar szezon legszomorúbb filmjét jegyző Kenneth Lonergannel.

Kérdés, az amerikai rendező mennyire nyúl újító módon a konzervatív-kosztümös Szerelmi történethez. Henry Wilcox (Matthew Macfadyen), a frissen megözvegyült üzletember és a fiatal lány, Margaret Schlegel (Hayley Atwell) szerelme van a középpontban, de ezen keresztül három társadalmilag különböző család életét és egymáshoz való viszonyát látjuk a 20.század elejének Angliájában.

A minisorozat 1. részét holnap este 21:00 órától vetíti a BBC One.

(via IndieWire)

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com