Hírek

Bill Murray életműdíjat vehet át a római filmfesztiválon

Bill Murray életműdíjat vehet át, s ezt nem más adja át, mint Wes Anderson – adta hírül a Variety. 

Bill Murray ismertségét a Saturday Night Live amerikai tévéműsornak köszönheti, a filmvilágban pedig a Szellemirtók és az Idétlen időkig című filmeknek. Ekkortól kezdte alaposan megválogatni a munkáit is. A különös performanszairól is elhíresült színész hét filmjét is Wes Andersonnal forgatta, így érthető, miért ő adja át a díjat Bill Murray-nek.

Holdfény királyság

Első közös filmjüket, az Okostojást 1998-ban forgatták együtt. Ezután következett a Tenenbaum, a háziátok (2001), ezt követte az Édes vízi élet (2004), majd az Utazás Darjeelingbe (2007). Hangjával szerepelt Anderson  A fantasztikus Róka úr  című bábanimációjában. 2012-ben együtt forgatták a Holdfény királyságot, majd 2014-ben a Grand Budapest Hotelt.

Avatar

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya