Hírek

CineFest 2019: Oscar-díjas és Arany Pálma-díjas kisfilmek a versenyprogramban

Az előzsűri a beérkezett nevezések után választotta ki azt a harminckét filmet, amellyel a nézők és a zsűri szeptember 13. és 21. között találkozhatnak a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramjában.

A kellőképp sokszínű, a világ legváltozatosabb tájaira elkalauzoló, számos animációt is tartalmazó szelekció egyik sztárfilmje az izraeli születésű Guy Nattiv amerikai alkotása, a Skin. Az egy neonáci és egy afro-amerikai férfi közötti viszályt bemutató dráma idén elnyerte az Oscart ugyanabban a kategóriában, amelyben néhány évvel ezelőtt Deák Kristóf  Mindenkije győzedelmeskedett. A Skin Magyarországon elsőként a CineFest programjában látható majd.

A francia Jacqueline Lentzou mozija, a Hector Malot: The Last Day of the Year korábban a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Kritikusok Hete programjában tűnt fel és a Leica új felfedezetteknek járó elismerését hozhatta haza, míg az ausztrál Charles Williams költői munkája, az All These Creatures Cannes legfontosabb díját, az Arany Pálmát érdemelte ki.

A CineFest teljes versenyprogramja hamarosan megtalálható a www.cinefest.hu oldalon.

Sajtóközlemény

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com