Hírek

Horrorisztikus jelenetekkel közelít hozzánk is a Midsommar

A hírek szerint kannibalisztikus jelenetekkel sokkolja a nézőt Ari Aster új, Midsommar című filmjében.

Új, ijesztő trailer érkezett Ari Aster új, Midsommar című filmjéhez. Astert nem kell bemutatni a horror kedvelőinek, elég, ha csak a tavaly bemutatott természetfeletti horrorfilmjére, az  Örökségre  (Hereditary, 2018) visszagondolunk, máris beleborzongunk. Nos, az új filmje – bár témájában elüt az előzőtől – sem kevésbé hátborzongató. A történet szerint Dani és Christian négy éve együtt vannak, de a fiúnak terhére van már ez a kapcsolat. Ám egy váratlan tragédia miatt mégsem szakít a barátnőjével, ehelyett inkább meghívja őt is egy svédországi fesztiválra, ahova a barátaival készül. A nyári napforduló alkalmából rendezett pogány mulatság résztvevői örömmel fogadják a fiatalokat, akik számára hamar világossá válik, hogy a bizarr rituálékból ők sem maradhatnak ki. Csak még azt nem sejtik, mi vár rájuk.

A Magyarországon forgatott, és egészen rémisztő jeleneteket is tartalmazó Midsommar egy 45 évvel ezelőtt bemutatott horrorklasszikust idéz meg. Robin Hardy rendező David Pinner 1967-es Ritual című regénye alapján készült A vesszőből font ember című filmjében egy eleinte még ártatlannak tűnő Szent Iván-éji fesztiválról derül ki a meghívottak számára, hogy az nem más, mint egy okkult szekta véres ünnepe.

A Midsommar szereplői Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter, Vilhelm Blomgren és William Jackson Harper. A film amerikai premierje augusztus 9-én lesz. A 2018-ban részben Magyarországon forgatott film hozzánk is eljut, már – kicsit semmitmondó – magyar címe is van: Fehér éjszakák.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..